Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Deze winter nieuwe 6-persoons stoeltjeslift naar de Geisskopf (Bayerischen Wald)

Wintersportredacteur

Ten noordoosten van München, niet ver van de Tsjechische grens en het dorpje Bischofsmais, ligt de Geisskopf. Een 1097 meter hoge berg met een aantal liften en pistes. Het hele jaar door is dit een populaire bestemming voor mensen uit de regio, families en rustzoekers. Goed nieuws voor hen: aankomende winter wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe 6-persoons Geisskopfbahn stoeltjeslift in gebruik genomen!

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift

Met de komst van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift naar de top van de Geisskopf, zet het skigebied eindelijk een stap in de richting van meer comfort en modernisering. De afgelopen 50 jaar is daar zo’n beetje niks aan gedaan. De Geisskopfbahn, zoals de nieuwe lift straks heet, vervangt de 1-persoons stoeltjeslift uit 1967 en de daaraan paralel gelegen sleeplift uit 1988. Het nieuwe dalstation, met een 90 graden ingang, ligt aan de voet van de Familienabfahrt. Bij het dalstation maakt men veel gebruik van hout en glas, waardoor deze goed past bij de omgeving. De stoeltjeslift is duurzaam, energiezuinig en stil. Dankzij speciale beugels aan de stoeltjes, kan de lift ’s winters twee sleeën mee omhoog vervoeren en ’s zomers drie fietsen.

Feiten en cijfers nieuwe Geisskopfbahn

Niet alleen is de nieuwe lift een grote verbetering qua capaciteit en comfort, maar ook op het gebied van snelheid. Daar waar je voorheen ruim 14 minuten onderweg was, doe je er in de toekomst zo’n 5 minuten over. We zetten hieronder alle feiten en cijfers voor je op een rijtje. De visuals kun je hier bekijken.

  • Soort lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 6 personen
  • Lengte traject: 1175 meter
  • Hoogte dalstation: 835 meter
  • Hoogte bergstation: 1090 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: 5 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur
  • Fabrikant: LEITNER

Vooralsnog verloopt alles volgens plan en zal de nieuwe Geisskopfbahn in het Bayerischen Wald tijdens de winter van 2020/2021 in gebruik worden genomen.

Wintersport op de Geisskopf

De 1097 meter hoge Geisskopf en naastgelegen 1121 meter hoge Einöd Riegel vormen samen een skigebied met zo’n 8 km aan pistes. Er is slechts een handjevol liften aanwezig en de langste afdaling is 2 km lang. De wintersportregio is vooral populair bij beginners, rustzoekers en langlaufers. Het piste aanbod is niet groot, maar wat langlaufen betreft vind je hier meer mogelijkheden. Het langlaufgebied van Deggendorf – Bischofsmais telt ruim 90 km aan loipes. Daarnaast kun je hier heerlijk winterwandelen. Overnachten kan onder andere in het sfeervolle Bischofsmais.

Doorgaans kun je van half/eind december tot eind maart skiën op de Geisskopf. Belangrijk om te weten is dat Nederlanders op dit moment niet welkom zijn in Duitsland, vanwege de huidige coronasituatie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in