Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze 10 spullen laten we het vaakst liggen op wintersport

Wintersportredacteur

Interhome heeft een interessant onderzoek uitgevoerd. Niet alleen vergeten we van alles mee te nemen op reis, we laten ook heel wat achter, zo blijkt. Uit het onderzoek komen er 10 dingen naar voren die wintersporters het meest vergeten mee terug naar huis te nemen na hun wintersportvakantie. De vakantieaanbieder heeft deze top tien gebaseerd op informatie uit lokale servicekantoren in wintersportbestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Is het resultaat herkenbaar?!

Van sokken tot opladers en enveloppen met geld, er komen bijzondere dingen uit het onderzoek van Intherome. Wat is het gekste dat jij bent vergeten op wintersport? Dit zijn de tien meest vergeten objecten volgens Interhome:

1. Sokken en onderbroeken

Deze nummer één zal je waarschijnlijk niets verbazen! Na een intensieve skidag wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk iets schoons aan, dat kunnen we ons allemaal wel voorstellen. In de haast kan het zijn dat je een sok of onderbroek onder de kast of het bed trapt. En dingen die je echt niet opvallen als deze missen, zijn sokken of onderbroeken. Of je er nu eentje meer of minder mee naar huis neemt, geen ramp! Toch?

2. Sieraden

Iets wat we ook elke dag dragen, maar wat wel een stuk waardevoller is dan nummer één, zijn sieraden. Erg zonde als je deze op de wintersportbestemming laat liggen. Zorg er daarom altijd voor dat als je je sieraden afdoet, voor bijvoorbeeld het slapen of het wintersporten, dat je deze meteen goed inpakt in een vakje in je tas of koffer. Zo weet je zeker dat ze ook weer mee naar huis genomen worden.

3. Telefoonopladers

Een van de dingen die volgens mij overal vergeten worden, zijn telefoonopladers. Hoeveel paar heb jij thuis liggen als reserve? De oplader is een van de belangrijkste dingen voor het gebruik van een telefoon, maar ook een van de dingen die op de een of andere manier overal blijft liggen. Vervelend als je je telefoonoplader vergeet, dan moet je de hele reis terug naar huis overleven op één volle batterij… Liever niet natuurlijk, dus zorg ervoor dat je even dubbelcheckt of er nog ergens een lader hangt voordat je de deur van het vakantiehuisje/hotelkamer voor de laatste keer dichttrekt.

4. Skimateriaal

Skistokken, handschoenen, brillen, helmen, schoenen en ski’s gebruik je natuurlijk non-stop tijdens de wintersport. Dit zijn de items die je het meeste in handen hebt en ook de items die je daarom misschien over het hoofd kunt zien bij het inpakken. Ligt er nog ergens een handschoen onder het bed? Je ski’s nog in het hok? Of staan je skischoenen nog op het balkon? Check alles goed voordat je vertrekt! Wel zo handig voor de volgende wintersport, dan heb je deze items weer nodig.

5. Telefoon

In tegenstelling tot sokken en onderbroeken, zal het de meeste mensen toch echt wel opvallen als je je telefoon laat liggen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Zwitserland. Dat denk je in ieder geval. Maar toch blijkt uit het onderzoek van Interhome dat het item ’telefoon’ op plek nummer vijf staat van de meest vergeten spullen op wintersport. Ben jij je telefoon al eens vergeten op vakantie?

Lees ook: Waarom valt je telefoon uit bij kou?

Telefoon op wintersport op de piste

6. Laptop of tablet

Een iets duurder grapje is het vergeten van een laptop of tablet op wintersport. Dit zijn items die steeds vaker ook meegaan op wintersport. Een tablet is af en toe namelijk best handig ter vermaak van de kids, of als je nog even snel iets moet opzoeken. Overdag wordt de laptop of tablet vaak opgeruimd op een ‘veilige’ plek in het verblijf. Maar is deze plek wel zo handig? Vaak wordt er namelijk vergeten hier nog even te checken voordat de reis naar huis wordt gestart.

7. Voedsel

In een eigen vakantieverblijf wordt er vaak ook eens een avondje gekookt of er wordt boodschappen gedaan voor het ontbijt. De spullen die overblijven worden vaak achtergelaten of vergeten in de koelkast op het balkon of in de keukenkastjes. Dit is duidelijk niet de laatste plek waar een wintersporter kijkt voor het vertrek. Of zou het expres zijn?

8. Belangrijke documenten

Erg vervelende items om te vergeten zijn belangrijke documenten. Denk daarbij aan creditcards, ID’s en paspoorten, dat zijn spullen die volgens Interhome ook met regelmaat vergeten worden na de wintersport. Tijdens de terugreis naar Nederland is het niet prettig als je erachter komt dat je paspoort nog op de wintersportbestemming is achtergebleven. Interhome geeft wel aan dat deze items uiteindelijk wel weer bij de juiste eigenaar terechtkomen. Gegevens worden opgezocht zodat de belangrijke documenten opgestuurd kunnen worden.

9. Dure wijnflessen en champagne

De wintersport is een feestje en sommige mensen slaan dan ook flink in tijdens de eerste keer boodschappen doen. Maar ook flessen wijn of champagne worden vaak vergeten in de koelkast… Erg zonde, want de prijs van een goede fles wijn of champagne kan behoorlijk hoog zijn. Ontzettend jammer als die dan niet gewoon lekker opgedronken kan worden.

10. Seksspeeltjes en enveloppen met geld

Nummer tien in het lijstje is toch wel het meest opvallend. Zo zijn er volgens Interhome in verschillende vakantiewoningen seksspeeltjes gevonden. Zeker een gemis als je deze in het wintersportland laat liggen. Daarnaast is er ook wel eens een envelop met een grote hoeveelheid geld gevonden in een vakantiewoning. Die is kwijt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in