Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De winter is begonnen met bezoek aan Sölden en Stubai Gletsjer

De winter is voor mij nu echt begonnen! Na het Freeride Film Festival begonnen de ski kriebels al aardig hard te groeien en gelukkig hoefde ik niet heel lang te wachten. Vorig weekend vertrok ik samen met mijn snowboard buddie, Dees Hetzenauer, richting Sölden. De plek waar ik al een aantal jaar kom om mijn winterseizoen in te luiden. Sölden is een modern wintersportdorp en beschikt over twee gletsjers waar je zowel in het voor als najaar prima je eerste skigeluk kan opdoen.

Na een reis van een kleine 9 uur komen we aan in Solden. Het is al donker, dus we kunnen helaas niet genieten van een mooi uitzicht over de bergen. Maar het voelt goed om weer in de bergen te zijn en alleen al buiten lopen in die frisse berglucht doet goed! Na een goede maaltijd is het tijd om onder de dekens te kruipen, zodat we de volgende dag fris op de piste kunnen verschijnen.

Sanne de Jong

Tijdens het ontbijt schuiven Inge en Stenmar van Poederbaas bij ons aan, die konden ook niet langer meer wachten! Gezamenlijk rijden we naar boven terwijl de lucht steeds blauwer wordt en de zon steeds warmer begint te schijnen. Eenmaal aangekomen bij de Tiefenbachgletscher kunnen we goed zien dat er dit jaar een stuk minder sneeuw ligt. Off piste is geen optie in deze rocky garden. We proberen nog wat lijnen te spotten, maar tevergeefs. Dan maar op de piste! De pistes liggen er goed bij. Tuurlijk, er zijn delen die wat minder zijn waar je ijsplaten en stenen moet vermijden, maar over het algemeen vind ik het helemaal zo slecht nog niet! Ik vind het heerlijk om hier weer te zijn en te voelen dat ik geen last meer heb van mijn blessure van afgelopen seizoen. Op de piste komen we de mensen van Salomon tegen die hier voor een grote winkeliers en consumenten test zijn. Aan het einde van de dag doen we een drankje in 1 van de velen barretjes die Solden kent. Continue komen er mensen binnen die ik ken en al lang niet meer heb gezien. En dat maakt Solden zo leuk aan de start van het seizoen! Het eerste moment van skien en veel bekende mensen!

De volgende dag is de lucht weer strak blauw en liggen de pistes goed geprepareerd op ons te wachten. Het is redelijk druk, maar als je wat verder richting de sleepliften skiet heb je soms bijna hele stukken voor jezelf! Aan het einde van de dag laten we Solden achter ons en is het tijd om samen met Dees naar Stubai te rijden. Op naar het funpark om te kijken of we onze Freestyle skills van vroeger weer tevoorschijn kunnen toveren.

Screen Shot 2015-11-13 at 15.59.21

De Stubai gletsjer ligt in het Stubaital en is naar mijn mening een gletsjer met een groot en uitgebreid skigebied. Iets wat ik nog niet vaker heb gezien bij andere gletsjers. Na een aantal liften komen we bovenaan bij het funpark, Stubai Zoo. En niets over dit park is gelogen. Het ligt er goed bij en de pro line is niet normaal heftig. De pro line is vandaag dicht, dus helaas moeten we het park delen met de echte freestylers. Een beetje onzeker beginnen we met alle boxen sliden, maar we merken al snel dat je het gevoel niet heel snel verliest.

Ondanks dat het voor ons beiden lang geleden was dat we in het funpark actief waren. In de rij van de sleeplift moet ik echt ontzettend hard lachen om alle skiers en boarders die zich helemaal je van het voelen en de 1 nog harder en overdreven praat dan de ander. Natuurlijk in de Freestyle slang, anders hoor je er niet bij. Ik voel me in mijn freeride pak, met mijn telescoop stokken en 30 jaar oud een beetje misplaatst. Maar dat mag de pret niet drukken! Na wat vertrouwen te hebben opgebouwd is het tijd voor de kicker lijn. Een beetje gespannen rijd ik op de kickers af, maar al snel verandert de spanning in heel veel vreugde! Ik kan het nog! Althans, recht door zonder armen zwaaien. Ik was vergeten wat een heerlijk gevoel dit ook kan geven. Een kicker is niet hetzelfde als een cliff, maar toch… We rijden in het park totdat de lift dicht gaat en stappen vermoeid, maar voldaan weer in de auto.

Wat een goed begin van het seizoen was dit! Ik kan niet wachten tot de volgende keer!

Sanne de Jong is een van de beste vrouwelijke freeriders van Nederland en eigenaresse van Chicky clinics.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in