Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het is winters in Nieuw-Zeeland met een halve meter verse sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De temperatuur is een flink stuk gedaald in Nieuw-Zeeland de afgelopen dagen en daar waren ze op aan het wachten in de skigebieden. Eindelijk vallen er veel sneeuwvlokken uit de lucht en is de winter terug van weggeweest. Maar, de sneeuw zorgt ook voor chaos in meerdere delen van Nieuw-Zeeland. Zelfs enkele skiresorts sluiten tijdelijk de deuren als gevolg van de onstuimige weersomstandigheden.

Veel sneeuw in Nieuw-Zeeland

Deze week valt de grootste sneeuwhoeveelheid van deze winter tot nu toe in Nieuw-Zeeland. Vooral in de skigebieden rond Queenstown is er nu al tot een halve meter sneeuw gevallen. De sneeuw was hard nodig, want tot nu toe was het wintersportseizoen 2023 in Nieuw-Zeeland qua sneeuw nog erg karig.

Chaos door de sneeuwval

De sneeuw is niet alleen maar positief in Nieuw-Zeeland. Waar wij wintersporters blij worden van elke vlok, zorgt de sneeuw op dit moment aan de andere kant van de wereld ook voor veel chaos. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende wegen gesloten om ongelukken te voorkomen en sluiten zelfs enkele skiresorts de deuren. De omstandigheden zijn te onstuimig om veiligheid op de piste te kunnen garanderen. Er waait een harde wind en er is maar amper zicht, dat melden onder andere de skigebieden Cardrona Alpine Resort en Mt Lyford Ski Area op social media. Er wordt van alles gedaan om de skigebieden zo snel mogelijk gereed te krijgen voor een heropening.

Blik in de skigebieden

Wij worden blij van elke sneeuwval, ook aan de andere kant van de wereld. Hoe fijn zijn deze beelden om naar te kijken, zelfs als het hartje zomer is in Nederland?

Het sneeuwt niet alleen in Nieuw-Zeeland, heb je de sneeuwval op hoogte aan de noordkant van de Alpenhoofdkam afgelopen week meegekregen? Het is volop zomer in Europa en Koning Winter besloot om nog eens om de hoek te kijken!

››› Webcams: suikerlaagje verse sneeuw in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in