Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: suikerlaagje verse sneeuw in de Alpen

Wintersportredacteur

Het is eind juli, maar wat weer betreft lijkt het daar niet echt op. Vanochtend kwam de regen hier in Noord-Holland met bakken uit de hemel en ik ben blij dat ik een warme trui heb aangetrokken. Een blik op de webcams laat zien dat het in de Alpenlanden vandaag ook niet bepaald zomers is. Op hoogte is aan de noordkant van de Alpenhoofdkam zelfs een laagje verse sneeuw gevallen!

Eind juli en verse sneeuw!

Over een paar dagen is het alweer augustus en daarmee mer dan doormidden. Het is nu nog hartje zomer, maar voor je het weet is het weer genieten van het mooiste seizoen van het jaar: de winter. Ik kan niet wachten! Koning Winter ook niet, zo blijkt vandaag maar weer. In veel skigebieden is de sneeuwgrens vannacht gezakt naar zo’n 2000 meter hoogte, wat op hoogte heeft geresulteerd in een suikerlaagje verse sneeuw. Zo ook op de Zugspitze, zoals je in de Facebook-update hieronder kunt zien.

Witte webcams

Sneeuw in de zomer klinkt misschien gek, toch is het helemaal niet raar. Als de temperatuur laag genoeg is en er neerslag is voorspeld, dan komt die neerslag soms naar beneden in de vorm van sneeuw. Lang blijft de sneeuw niet liggen, maar het is wel altijd weer een feest om naar te kijken.

Benieuwd hoe het er nu uitziet in de skigebieden? Hieronder een paar witte webcams. Begint het nu spontaan te kriebelen? Deze Europese skigebieden zijn alleen in de zomer open.

Kühtai
Tisenjoch
Zugspitze
Silvretta Montafon

Adlersrühe
Sulzkogel
Pitztaler Gletscher
Lech am Arlberg
Sölden, Schwarze Schneid

Sölden, Tiefenbachferner
Wannenkogel

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in