Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

De voor- en nadelen van vliegen naar de wintersport

Wintersportredacteur

Vliegen naar de wintersport wordt de laatste jaren steeds populairder. Het biedt een prima uitkomst voor iedereen die geen zin heeft om uren in de auto te zitten. Twijfel jij over een wintersport met het vliegtuig? In dit artikel hebben we de voordelen en nadelen van vliegen naar de wintersport voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: snel op plaats van bestemming

Eén van de grootste voordelen van vliegen naar de wintersport is dat je snel aankomt op de plaats van bestemming. Bestemmingen in de Alpen zijn vanaf de luchthavens in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam/Den Haag over het algemeen binnen 1,5 à 2 uur bereikbaar. Natuurlijk moet je wel ongeveer 2 uur van tevoren aanwezig zijn en heb je daarna nog een ritje met de huurauto of transfer, maar je bent altijd sneller dan met de auto.

Voordeel 2: geen files

Oké, misschien is dit ook wel één van de grootste voordelen: geen files. Zeker in het hoogseizoen biedt vliegen uitkomst tegen het fileprobleem.

files voorkomen door vroeg vertrekken

Voordeel 3: je komt uitgerust aan

Nadat je de douane gepasseerd bent, kun je in alle rust genieten van een kop koffie voordat de vlucht vertrekt. Even een paar winkeltjes kijken en dan is het alweer tijd om in te stappen. Lekker even een tukkie doen, een filmpje kijken of alvast mooie plannen maken met je vrienden voor de vakantie.

Lees ook: skigebieden dichtbij een vliegveld

Voordeel 4: goede deals

Vliegtuigmaatschappijen stunten regelmatig met aantrekkelijke aanbiedingen. Zo kun je zelfs retourtjes voor onder de € 100,- scoren!

transavia 2021

Boek je vlucht bij Transavia vanaf € 29,-

Nadeel 1: duur

Natuurlijk stunten luchtvaartmaatschappijen met aantrekkelijke deals. Helaas is dat tijdens het hoogseizoen vaak een ander verhaal. De prijs voor een retourtje kan dan flink oplopen. Ga je met een gezin van 4, dan is autorijden vaak een stuk voordeliger.

Nadeel 2: je bent afhankelijk van iemand anders

Vertraging, een geannuleerde vlucht of landen op een andere luchthaven. Als je kiest voor een wintersport met het vliegtuig, dan ben je afhankelijk van iemand anders.

Nadeel 3: transfer of huurauto

Na de vlucht ben je natuurlijk nog niet op de plaats van bestemming. Om daar te komen heb je een huurauto of transfer nodig. Voor beide moet je extra bijbetalen. Op die manier kunnen de kosten al snel flink oplopen.

Nadeel 4: bijbetalen voor extra bagage

De auto gooi je vol met alles wat je denkt nodig te hebben op wintersport. Skimateriaal, koffers met kleding, de hele voorraadkast, sneeuwkettingen, sleetjes en ga zo maar door. Ideaal! Bij vliegen is dat een ander verhaal. Daar moet je helaas bijbetalen voor extra bagage.

auto vol bagage

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in