Nieuwsalert per mail ontvangen

De top 10 mooiste bergmeren van Tirol

Op wintersportvakantie gaan in Oostenrijk is populair, maar ook de zomervakantie naar de bergen wordt steeds aantrekkelijker voor de Nederlandse vakantieganger. De regio’s investeren massaal in zomeractiviteiten en veel Nederlanders zijn ook geïnteresseerd in een vakantie waar activiteiten afgewisseld kunnen worden met heerlijk relaxen. De natuur is adembenemend mooi en zorgt er voor dat je helemaal tot rust komt. Ook de prachtige bergmeren blijven een bijzondere plek om heen te gaan als je in Oostenrijk bent. Om die reden heeft Blogtirol.at de top 10 mooiste bergmeren in Tirol voor jullie op een rij gezet. Met welke ben jij bekend?

Drachensee in Tirol

In de verte zie je de berghut al liggen, namelijk de Coburger Hütte. Een prachtige plek om even tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur. Deze bijzondere berghut brengt je weer even terug in de tijd en geeft je het typische vakantiegevoel. Neem een heerlijk biertje of laat je verassen met de lokale specialiteiten. Puur genieten met de prachtige Alpen als decor!

Drachensee - Tirol - Bergmeer

Foto: Tirol.at

Wildalmmeren in Tirol

De Wildalmmeren in Tirol doen schilderachtig aan en laten je één zijn met de natuur. Pak de mountainbike of ga heerlijk wandelend naar het afgelegen meertje. Neem een duik, maar let wel op: het water is namelijk ijskoud!

Mooiste bergmeren van Tirol

Foto: Kitzbüheler Alpen/Norbert Eisele-Hein

Brechsee in Tirol

De omgeving doet rotsachtig aan en dat heeft te maken met de hoogte van de Brechsee. Het is een klein meertje dat helemaal is afgesloten van de bewoonde wereld. Naast het meer ligt nog tot ver in de zomer een klein laagje sneeuw, zoals je ook kunt zien op de onderstaande foto. Heerlijk genieten van de zomer, maar met toch een winters tintje. Ben jij al enthousiast?

Mooiste bergmeren van Tirol I

Foto. Tirol.at

Ziereiner See in Tirol

Groen, groener, groenst. Ja, bij de Ziereiner See in Tirol kun je genieten van de prachtige groene weides op eenzame hoogte. Ook hier kun je weer een duik nemen in het ijskoude water om even af te koelen. Het kan namelijk in Oostenrijk ook erg warm zijn in de zomerperiodes. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes naar de Ziereiner See. Eerst even inspanning leveren voordat je heerlijk kunt ontspannen bij dit ijskoude meertje!

Mooiste bergmeren van Tirol

Foto: Alpbachtal.at

Wildsee in Tirol

Altijd al eens willen overnachten in de bergen en wakker worden in alle rust? Bij de Wildsee in Tirol heb je nu je kans. Back-to-basic en genieten van de prachtige omgeving. Het hotel/restaurant is op typisch Oostenrijkse manier ingericht en laat je genieten van de lokale tradities. Wauw, wat is Oostenrijk toch mooi!

Mooiste bergmeren in Tirol

Salfeinssee in Tirol

Als je naar een meertje wil om mooie foto’s te maken, dan moet je naar de Salfeinssee in Tirol vertrekken. Ik denk dat ik niet zoveel hoef te zeggen over deze prachtige spot. Bekijk de onderstaande foto en je bent verliefd!

Mooiste bergmeren van Tirol II

Rinnensee in Tirol

In de zomermaanden kan de temperatuur in Oostenrijk flink oplopen. Om even af te koelen kun je heerlijk de bergen in gaan en op zoek gaan naar bergmeertjes zoals de Rinnensee. Afkoelen doe je hier zeker, want hier ligt zelfs in hartje zomer nog een laagje sneeuw.

Mooiste bergmeren van Tirol III

Faselfadmeren in Tirol

Het terrein dat je bij de Faselfadmeren in Tirol hebt, kunnen je doen denken aan vulkaanlandschap. Uiteraard is dit niet waar, maar het landschap geeft een mysterieus gevoel. Even stilstaan bij al het moois dat de natuur ons brengt en puur genieten van de puntige bergtoppen en rotsachtige omgeving.

Mooiste bergmeren van Tirol

Foto: Tirol.at

Scheidmeren in Tirol

Bij mountainbikers een populaire spot waarbij de grens van Tirol en Vorarlberg overbrugt kan worden. Heerlijk langs de meren fietsen en genieten van de prachtige groene bergachtige omgeving.

Mooiste bergmeren van Tirol I

Stausee in Gerlos

In de Zillertal Arena ligt boven tussen Gerlos en Konigsleiten de Stausee. Een groot meer waar verschillende watersporten beoefend kunnen worden en je helemaal tot rust kan komen. Het ijskoude water is in juli en augustus perfect om een verfrissende duik te nemen. Huur een surfplank en vaar helemaal naar de andere kant van het meer. Het is tenslotte vakantie!

Stausee Gerlos

Uiteraard zijn wij erg benieuwd wat jouw favoriete bergmeer is in Tirol? Plaats je foto in de reactie op Facebook en laat zien waar jij het liefste vertoefd tijdens de zomermaanden!

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in