Nieuwsalert per mail ontvangen

De ontlading is groot in de skigebieden

Wintersportredacteur

Jeetje wat zijn de beelden in Oostenrijk ongelooflijk lekker. De ontlading in de skigebieden is dan ook enorm. De langverwachte sneeuw dwarrelt op dit moment heerlijk uit de lucht en het lijkt voorlopig niet te stoppen. De sneeuwschuivers maken overuren en de eerste toeristen moeten de sneeuwkettingen weer omleggen. Ook worden de eerste auto’s weer uit de greppels gesleept, omdat het ook voor de lokale bewoners en toeristen weer even wennen is om over een besneeuwde weg te rijden. Yes lieve mensen, wat zijn we blij met deze sneeuwdump!

Vanuit de Alpen worden wij op dit moment platgegooid met mooie winterse plaatjes. De eerste echte sneeuwdump is een feit en dat blijft gewoon een heerlijk moment als je dan naar buiten loopt richting de piste of richting de dorpsstraat. Voor het eerst de auto sneeuwvrij maken en wakker worden met een dikke pak met sneeuw op de bomen.

 

Auto sneeuwvrij maken

Vannacht heeft het in veel Oostenrijkse skigebieden boven de 1.000 meter grens flink gesneeuwd. Het was vanmorgen dan ook noodzakelijk om de auto’s sneeuwvrij te maken. Voor de Nederlandse toeristen die op dit moment in de Alpen zijn was dit heerlijk. Ondanks dat je het liefste zo snel mogelijk weg wilt rijden, blijft dit leuk om te doen. Het echte wintersportgevoel!

Ook sleepdiensten weer aan het werk

De sneeuwval brengt niet alleen positieve dingen met zich mee. Sneeuwkettingen zijn in veel dorpen op dit moment noodzakelijk om überhaupt over de weg te komen. De automobilisten die denken zonder te kunnen hebben het niet altijd bij het rechte eind. Zo ook de auto in de onderstaande video. Zelfstandig uit de los sneeuw komen is niet eenvoudig en daarom was de sleepdienst noodzakelijk.

Het hoort er allemaal bij…

De eerste sneeuwval in een wintersportdorp is geweldig. Je ziet de groene weides binnen een paar uur omgetoverd worden tot prachtige witte landschappen. De lokale bewoners die afhankelijk zijn van het winterseizoen reageren vol vreugde, want zo vlak voor de kerst een flinke sneeuwdump is een geweldig timing. Een lekkere basislaag zodat de pistes allemaal open kunnen gaan met de kerstvakantie. Laat het nog maar lekker door sneeuwen, want voorlopig hebben we nog een aantal dagen voordat de grote horde aan toeristen richting de Alpen vertrekken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in