Nieuwsalert per mail ontvangen

De kabel hangt op de Flimjochbahn B2 in Ischgl

De afgelopen maanden zijn de bouwwerkzaamheden in Ischgl aan de vernieuwde Flimjochbahn B2 in volle gang geweest. De oude skilift was dringend aan vervanging toe en gaat plaatsmaken voor een splinternieuwe stoeltjeslift. Om voor de seizoensstart te kunnen openen moet er nog flink wat werk verzet worden. Een van die werkzaamheden is het verbinden van uiteindes van de skiliftkabels. Een klus waarbij brute menselijke kracht komt kijken die onlangs is uitgevoerd.

Een kabel van een skilift heeft vanuit de fabriek gewoon twee uiteinden. Deze uiteinden moeten samengevoegd worden tot een enorm sterk geheel waardoor de stoeltjes stabiel en veilig hangen. Deze werkzaamheden noemen de Oostenrijkers de ‘Seilspleißarbeiten’. Deze werden uitgevoerd en een verslag daarvan is gedaan in de onderstaande video.

Hoe wordt de skiliftkabel aan elkaar vastgemaakt?

Om de uiteindes van de kabel aan elkaar te krijgen is het noodzakelijk om de kabel voor een klein gedeelte uit elkaar te draaien. Op die manier kunnen beide uiteindes vervolgens in elkaar gevlochten worden. Een klus die met de hand gerealiseerd wordt en die Ischgl op mooie manier in beeld heeft gebracht. Dit werk is voor de bouwvakkers super zwaar, omdat er grote krachten komen te staan op de kabels. Niet elke bouwvakker mag dit overigens doen, hiervoor worden mensen speciaal opgeleid. Je moet er immers niet aan denken dat het touw uit elkaar springt als er mensen inzitten, omdat een gastarbeider een slechte dag had.

Flimjochbahn B2 in IschglFlimjochbahn B2 in IschglFlimjochbahn B2 in IschglFlimjochbahn B2 in IschglFlimjochbahn B2 in Ischgl

Flimjochbahn B2 in Ischgl

De Flimmjochbahn B2 in Ischgl vervangt de oude stoeltjeslift die vanaf 1993 dienstjaren heeft gedraaid. In totaal heeft het skigebied ruim 14 miljoen euro betaald voor het nieuwe project. Een grote investering waarmee het skigebied een goede stap richting de toekomst maakt. Heb je de laatste bouwupdate gemist op onze website? Zie hier de foto’s:

Bouwupdate van de Flimjochbahn B2 in Ischgl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in