Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van skikleding voor kinderen

Gratis skipas kinderen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wie met de kinderen jaarlijks op skivakantie gaat zal vaak nieuwe kleding moeten komen. Kinderen groeien natuurlijk als kool, maar helaas groeit hun kleding niet mee. Voor iedereen die voor het komende wintersportseizoen moet gaan shoppen een snel overzicht van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van skikleding voor kinderen.

Kies voor opvallende kleuren

Om je kinderen te kunnen onderscheiden van de andere pistegangers is het handig om kleurrijke skikleding aan te schaffen voor je kinderen. Hoewel je waarschijnlijk je kinderen zult herkennen door de soort broek of jas die ze aanhebben, wordt dit beduidend moeilijker op grotere afstand. Kleur (en vooral een lichte of felle kleur) is daarentegen ook van grote afstand goed te herkennen. Makkelijk want er zijn bij het skiën al genoeg andere zaken waarop je moet letten. 

Eigenschappen van de kleding

Skikleding kun je vinden allerlei soorten en materialen. En daar zitten de belangrijkste verschillen in qua kwaliteit. Zo wil je natuurlijk een jas die waterdicht is en voldoende windwering en ademend vermogen heeft.  Bij de aanschaf kun je bijvoorbeeld informeren naar de waterkolom. Daarin de waterdichtheid uitgedrukt. Kies voor een jas van minimaal 10.000 mm de hele dag lekker droog op de piste te kunnen staan.

Ook wil je natuurlijk niet dat ze het te warm krijgen op de piste. Een kind beweegt natuurlijk erg veel en kan daardoor veel warmte genereren. Kies daarom voor een gevoerde ski-jas, zoals die van Moncler. De ‘kussentjes’ die je ziet bij deze jassen zijn zeer goed in warmtebehoud en hebben bovendien ook nog eens een goed ademend vermogen. Ze doen denken aan een slaapzak en het grappige is ook dat deze slaapzaktechniek aan de basis stond van de typische jasmerken van Moncler. Deze jassen zijn overigens ook zeer waterdicht, waardoor de kids niet alleen beschermt zijn tegen een natte rug op de stoeltjeslift, maar ook tegen een regenbui of een hele dag skiën op de piste.  Bovendien hoef je ze dan niet allerlei extra lagen te laten aantrekken (en dat scheelt behoorlijk wat gedoe!).

Makkelijk aan of uit te doen

Kies je voor bijvoorbeeld een heel sneeuwpak of een overall, dan is het verstandig om te kijken of ze makkelijk uit te trekken zijn. Niet alleen zodat de kinderen hun eigen kleding kunnen aandoen, maar ook bij toiletgebruik.

Functionele aspecten van een jas

Handig is het ook op te lette op de grootte van de zakken. Ook je kinderen hebben een skipas nodig om de piste op te gaan. Zorg ervoor dat de kleding makkelijk bereikbare zakken hebben die ook groot genoeg zijn om andere dingen in te bewaren. Zo hoef je je in ieder geval minder druk te maken dat ze iets kwijtraken.

Een capuchon lijkt daarentegen weer handig maar is het eigenlijk niet altijd. Kies liever voor een jas waarvan de capuchon verwijderbaar is. Als deze namelijk niet verwijderd kan worden, dan is het eigenlijk meer een sneeuwvanger dan een capuchon. Kinderen gaan de piste op met een helm, waardoor een capuchon helemaal niet nodig is. 

Kinderen in de skilift

Extra tip

Naast kleding uitkiezen is het ook handig om een verzamelpunt te maken voor alle skikleding. Dat zorgt voor overzicht. Aan het einde van de dag gooit iedereen zijn natte spullen in een mand of emmer en hoef je niet achter elk individuele tas aan te rennen. Ben je daarnaast ook op zoek naar leuke en kindvriendelijke skigebieden? Lees dan hier verder. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in