Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

7 tips voor als je gaat skiën met kinderen

wintersport voorjaarsvakantie Kinderen skiën in het Montafon

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skiën met kinderen is ontzettend leuk. Zonder angst dalen ze van de pistes af en de ene na de andere sneeuwpop wordt gecreëerd. Aan het eind van de skidag kun je lekker samen spelletjes doen of nog even het zwembad in duiken. Benieuwd hoe je zo’n skidag met kinderen nou extra leuk maakt? We geven je een aantal tips voor als je gaat skiën met kinderen.

1. Heb geduld

Geduld is ontzettend belangrijk als je gaat skiën met kinderen. De één skiet na een week skiles de sterren van de hemel, de ander vindt het pas na een jaar of 4 echt leuk. Elk kind is anders. Las daarom ook vooral af en toe een niet-skidag in. Ga lekker sleeën, sneeuwpoppen bouwen of zwemmen.

2. Kies een skigebied dat ideaal is voor kinderen

Ga je op wintersport met kinderen? Kies dan een skigebied dat geschikt is voor kinderen. Groot is helemaal niet nodig. Lesfaciliteiten, kinderlanden en leuke alternatieve activiteiten zijn veel belangrijker! Tips: Serfaus-Fiss-Ladis, Tiroler Zugspitz Arena en Ski Juwel.

>>> TIP: bekijk hier onze top 10 kindvriendelijke skigebieden.

Skiles
Gerlos is ook een ideale bestemming met kinderen!

3. Neem snacks mee in je rugzak

Mijn kleine nichtje vindt het echt een grote verrassing als ik in de skilift ineens een chocolaatje tevoorschijn tover. Ga je de hele dag skiën met kinderen? Neem dan wat snacks mee. Skiën maakt hongerig en daarom is het lekker om af en toe even een snoepje of sultana te nemen. Hangry kids zijn geen pretje!

4. Kleed ze goed aan

Kleed kinderen warm aan. Vooral kleintjes zijn extra gevoelig voor de kou. Zodra die haar intrede doet, is skiën een stuk minder leuk! Kies daarom in ieder geval voor een thermolaag, een fleecelaag, een waterdichte jas en broek, skisokken en warme wanten of handschoenen.

Skiën met kinderen: kind in de sneeuw
Kies voor een extra laagje op koude dagen!

5. Las zo nu en dan een drinkpauze in

Als kinderen druk bezig zijn, vergeten ze al snel belangrijke zaken als drinken of een plaspauze. Las daarom regelmatig even een stop in. Geef ze een slok drinken in de skilift of stop even bij een berghut voor een warme choco of skiwasser. Kinderen hebben echt meer vocht nodig als ze druk aan het skiën zijn!

6. Skiles

Natuurlijk kun je als ouder heel goed skiën. Maar heb je ooit gestudeerd voor skileraar? Als het antwoord nee is, haal het dan niet in je hoofd om je kids zelf skiles te geven. Laat dat lekker aan de professional over. Tegenwoordig kun je je skiles extra voordelig online bij een gecertificeerde skischool boeken.

7. Ga een keer ‘picknicken’

Wintersport is geen goedkope vakantie. Tel alle kosten maar eens op en het bedrag loopt flink op. Zeker als je met het gezin op wintersport gaat. Ga daarom niet elke dag lunchen in een berghut, maar neem ook een paar keer je eigen bammetjes mee. Maak er bij mooi weer gewoon een sneeuwpicknick van! Wedden dat ze morgen weer willen.

Pannetje Kaiserschmarrn
Laat ze ook een middag kennis maken met de ‘Oostenrijkse poffertjes’

Heb jij nog tips?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in