Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De 5 grootste skigebieden in Duitsland

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Duitsland kun je een hele fijne wintersport beleven. De skigebieden van onze oosterburen zijn relatief snel bereikbaar en een skipas is vaak een stuk goedkoper. Ook over het formaat hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn genoeg grote skigebieden in Duitsland. Daarnaast maakt de skipas vaak deel uit van een grote regio, waardoor je gemakkelijk meerdere skigebieden kunt ontdekken. In dit artikel hebben we de 5 grootste skigebieden in Duitsland op een rijtje gezet.

Wintersport in Duitsland

Duitsland heeft alles in huis voor een fijne wintersport. Skiën kan onder andere in het Sauerland, maar ook in het zuiden van Duitsland (Beieren) en in het Zwarte Woud. Het Sauerland is vooral ideaal voor een (mini) wintersport dichtbij huis. In Beieren zijn de skigebieden over het algemeen iets groter en ook is de sneeuwzekerheid hier hoger. Het Zwarte Woud is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland en ideaal voor langlaufers.

Grootste skigebieden in Duitsland

1. Hörnerdörfer: 85 km aan pistes

Hörnerdörfer telt 85 km aan pistes, verdeeld over vijf deelskigebieden. Deze zijn onderling niet met liften of pistes verbonden, maar hier geldt dat je met de skibus kunt pendelen. Balderschwang is met ruim 30 km aan pistes de grootste van allemaal. Vanaf Utrecht is het iets minder dan 800 km rijden naar deze wintersportbestemming. Ondanks het formaat, is het hier nooit extreem druk. Overnachten kan in de dorpen Bolsterlang, Obermaiselstein, Fischen im Allgäu, Balderschwang en Ofterschwang.

2. Feldberg: 60 km aan pistes

Feldberg ligt op iets minder dan 700 km rijden vanaf Utrecht. Het is het grootste en hoogst gelegen skigebied in het Zwarte Woud. Op ski’s kun je een maximale hoogte van 1450 meter bereiken. Het skigebied is vernoemd naar deze berg, maar je skiet eigenlijk op de bergen Seebuck en Grafenmatt. Middels een brug over de weg zijn de pistes van beide bergen met elkaar verbonden. Het skigebied telt ruim 60 km aan pistes en die liggen allemaal tussen de bomen. Onderweg vind je voldoende mogelijkheden voor een pauze in een leuke berghut.

Skigebied Feldberg Duitsland
© Pixabay

3. Oberstdorf: +/- 60 km aan pistes

Oberstdorf ligt in het zuiden van Duitsland, in de Allgäu en vlakbij de Oostenrijkse grens. Dit sfeervolle dorpje deelt samen met het Oostenrijkse Kleinwalsertal een skigebied met ruim 130 km aan pistes. Deze zijn niet onderling met elkaar verbonden, maar met de skibus of auto kun je gemakkelijk pendelen. +/- 60 km aan pistes ligt in Duitsland en daarom staat dit skigebied op de derde plaats in de lijst met grootste skigebieden in Duitsland. De 2224 meter hoge Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf. De 7,5 km lange dalafdaling die je vanaf de top kunt maken, behoort tot één van de hoogtepunten in het skigebied. Vanaf Utrecht is het iets meer dan 800 km rijden naar Oberstdorf.

Tip: bekijk de aflevering van 24 UUR IN Oberstdorf Kleinwalsertal voor tips.

Uitzicht op de pistes van Oberstdorf Kleinwalsertal

4. Winklmoosalm-Steinplatte: 50 km aan pistes

Skiën in Duitsland én in Oostenrijk doe je in skigebied Winklmoosalm-Steinplatte. Met ruim 50 km aan pistes is dit het grootste aaneengesloten skigebied in Duitsland. En dat niet alleen, het is ook één van de meest sneeuwzekere. Het skigebied is perfect voor families met kinderen, maar biedt eigenlijk voldoende uitdaging voor iedereen. Er is een snowpark en ook vind je hier een aantal fijne berghutten. Vanaf Utrecht is het iets minder dan 900 km rijden naar Reith im Winkl. Handig om te weten: Winklmoosalm-Steinplatte is sinds kort onderdeel van de 3 Länder Freizeit-Arena. Met één skipas heb je toegang tot 13 verschillende skigebieden met een totaal van 171 km aan pistes. De skigebieden liggen in Beieren, Tirol en het Salzburgerland.

5. Garmisch Classic: 40 km aan pistes

Garmisch-Partenkirchen is een sfeervolle stad, aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Vanaf hier heb je toegang tot de pistes van Garmisch Classic. Het skigebied telt ruim 40 pistekilometers en heeft genoeg in huis om ieder type skiër te vermaken. Uiteraard mag een uitstapje naar het gletsjerskigebied op de Zugspitze niet ontbreken. Hier vind je nog eens 20 km aan pistes. Vanaf Utrecht is het ruim 880 km rijden naar Garmisch-Partenkirchen. Zin in après-ski? Daarvoor ben je hier aan het juiste adres!

Zugspitze
© Pixabay

Boek je wintersport

Wil jij graag op wintersport naar één van de Duitse skigebieden en heb je nog niet geboekt? Klik op onderstaande button en bekijk het aanbod van TUI in Duitsland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in