Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Cabines Zugspitzbahn geleverd op locatie

zugspitzbahn

Goed nieuws voor alle wintersporters die komend seizoen die komend seizoen gaan skiën in de Zugspitz Arena. Vanaf komend seizoen kun je hier namelijk eindelijk gaan genieten van de gloednieuwe Zugspitzbahn. Deze week arriveerden de cabines van de nieuwe lift.

De cabines

Er werd al een tijdje gebouwd op de Zugspitze, maar nu begint het einde toch echt in zicht te komen. Afgelopen dinsdag werden de nieuwe panorama cabines geleverd. Echter mocht er nog niet in de cabines gekeken worden, ze zitten nog even in het folie. Op de verpakking van de cabines staat duidelijk vermeld dat zij op zijn laatst op 1 maart 2018 uitgepakt mogen worden. Echter hoeven we niet zo veel geduld te hebben. De cabines worden namelijk in oktober al opgehangen.

De cabine weegt maar liefst 4.200 kilogram, zijn gewicht verraadt dan ook dat hij niet bepaald klein is. De cabine is namelijk 6,9 meter lang, 4,8 meter breed en 2,7 meter hoog. Als de liften in gebruik zijn genomen heb je vanuit de lift een prachtig panoramisch uitzicht. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat de cabine uit 38,5 vierkante meter glas bestaat.

Het bouwproces van de Zugspitzbahn

Voor deze lift was een heel bouwproces nodig, aangezien het bouwen op de Zugspitze totaal geen kinderspel is. In 2015 waren de bouwwerkzaamheden begonnen, toen werd er gestart met de bouw van het bergstation. Ook vorig jaar toen de focus lag op de bouw van het berg- en het dalstation en de grond- en betonwerkzaamheden voor de liftpalen werd er hard gewerkt. Dit jaar worden de werkzaamheden afgerond en wordt de lift geopend. De bouw van de lift ging mede zo goed door de goede samenwerking.

De nieuwe Zugspitzbahn in beeld

Niet de enige

De Zugspitzebahn is niet de enige lift die dit jaar gaat draaien. Ook in Zell am See wordt er hard gewerkt aan de AreitXpress, deze zal ook dit jaar nog worden geopend. Daarnaast wordt ook de Spieljochbahn in Fügen dit jaar geopend. Dit zijn echter lang niet de enige, kortom komend seizoen is er genoeg nieuws om naar uit te kijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in