Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bucket list wintersport activiteiten: in Saas-Fee/Saastal vind je ze

Wintersportredacteur

Op wintersport draait het maar om één ding en dat is natuurlijk genieten. En keuzestress is dan iets waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Maar met gebieden als Saas-Fee/Saastal en alle mogelijke activiteiten wordt het je wel lastig gemaakt. Want wat ga je doen als je eenmaal daar bent? Wij hebben de vetste activiteiten hier voor je uitgelicht, waardoor jij vanuit je luie stoel alleen nog maar dit blog hoeft door te lezen. Heb je je keuze gemaakt? Dan kun je alles nog eens meteen online boeken!

Welkom in Saas-Fee/Saastal!

Het Saastal in Zwitserland telt drie skigebieden en wordt omringd door de bergtoppen van maar liefst 18 (!) vierduizenders. Je hebt hier toegang tot ruim 150 km aan pistes, waarvan Saas-Fee de meeste pistekilometers telt. Niet alleen vind je hier uitstekende skimogelijkheden, maar ook ontzettend veel andere activiteiten. Veel daarvan horen absoluut thuis op je bucket list! Bovendien vind je er ook mooie routes voor toerskiërs en freeriders. Beginners raden wij aan om de skilift te pakken bij Saas-Balen om rustig kennis te maken met de wintersport. Wil je tijdens je vakantie wat extra vitamine-D pakken? Ga dan naar het zonnige Kreuzboden-Hohsaas, gelegen boven Saas-Grund, waar ook een funslope te vinden is! Of breng met kinderen een bezoekje aan Kian’s Avonturenland. Kortom: er is geen gebrek aan uitdaging in Saas-Fee/Saastal!

1. Sneeuwschoenwandelen

Voor als je niet moe te krijgen bent en na een dag op de latten zegt “Ain’t no mountain high enough”, dan laten ze je hier er letterlijk eentje beklimmen. De tocht naar Lagginjoch begint aan het einde van de dag en met sneeuwschoenen aan je voeten kan je deze berg prima bedwingen. Met een berggids ga je 500 meter omhoog naar de Lagginjoch via de Hohlaub Gletsjer. De sfeer en het uitzicht in de avond zijn hier bijna niet te omschrijven. Met het zakken van de zon, en een laatste blik op de bergtoppen om je heen, keer je terug naar de kabelbaan voor een kaasfondue aan het einde van deze mooie avond.

© Saastal Tourismus AG / Amarcster Media

2. Winterwandelen naar de Stuwdam

Je hoofd leegmaken met de natuur om je heen. Soms heb je het gewoon even nodig! Maak een ontspannende winterwandeling over besneeuwde heuvels, ver weg van het skitoerisme en de drukte van alledag. De bestemming van deze uitgelichte winterwandeling is de grootste stuwdam van Europa, de Mattmark stuwdam. Het stuwmeer, dat in de winter alleen te voet bereikbaar is, is een echte aanrader om te aanschouwen in zijn wilde en pittoreske omgeving.

© Saastal Tourismus AG

3. Gletsjer Excursie

De bergtoppen in dit gebied hebben vrijwel heel het jaar door sneeuw. Zo kun je in Saas-Fee zelfs in de zomer nog wintersporten! En dat komt door de aanwezigheid van gletsjers in het gebied. Deze prachtige plateaus zijn het dubbel en dwars waard om absoluut te bezoeken als je hier bent. Maar omdat ze ook verraderlijk gevaarlijk kunnen zijn, is een gids een must. Daarom is deze tocht van 4 tot 5 uur met lokale gids de perfecte manier om de gletsjer van dichtbij te bekijken. Uitgerust met een klimgordel, skistokken en sneeuwschoenen vertrek je met de gids over een pad van poedersneeuw bij bergstation Längfluh naar het panoramaplatform. Bewonder de gletsjerspleten en enorme ijspegels onderweg naar station Spielboden, wat tevens het eindpunt is van de tocht. Meer informatie over de Gletsjer Excursie lees je hier.

© Saastal Tourismus AG/Puzzle Media

4. Zonsopkomst op 3500 meter hoogte

Beeld het je alvast eens in: in de vroege morgen sta jij al op 3500 meter hoogte boven de zeespiegel. De zon begroet je en het is stil. Je voelt de warmte van de eerste zonnestralen op je gezicht en denkt: dit is pas het échte leven. Dat gevoel kun je waarmaken tijdens deze zonsopkomst tocht in Saas-Fee. Rust en perfecte pistes wachten hier op je na een lekker ontbijt in het hoogste ronddraaiende restaurant ter wereld: Allalin. En met een prachtig uitzicht op het berglandschap van de regio rond je de tocht af met een vette afdaling op de latten. Een beter begin van de dag bestaat toch niet?


© Saastal Tourismus AG/Amarcster Media

5. Cheese is in the air

Het traditionele concept kaasfondue kent iedereen wel. Dus in Saas-Fee dachten ze; daar doen we een schepje bovenop! Maar hoe maak je een lekkere maaltijd die al speciaal is an sich, nu nóg specialer? Door het in de lucht te serveren! De gondels, waar maximaal 6 personen in kunnen, worden in de avond omgetoverd tot knusse privé cabines. En terwijl je geniet van een kaasfondue van de beste Zwitserse kazen en een glas wijn, ligt het sprookjesachtige, verlichte landschap onder je er weer magisch bij.

© Saastal Tourismus AG

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saastal Tourismus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in