Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw Zermatt-Furi hervat, nieuwe lift deze herfst opgeleverd

© Zermatt Bergbahnen AG

Wintersportredacteur

Volgens de laatste berichten uit Zermatt wordt de bouw van de nieuwe gondel van Zermatt naar Furi op dit moment voortgezet. Het dalstation is de komende maanden aan de beurt. Er moet nog flink wat werk worden verzet, voordat de nieuwe lift in Zermatt komende herfst kan gaan draaien. Alle details over de nieuwe lift Zermatt-Furi hebben we voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe lift in Zermatt: Zermatt-Furi

We schreven vorig jaar al over de nieuw geplande lift in Zermatt. De moderne gondels van de Zermatt-Furi kunnen vanaf aankomende herfst in totaal 100 personen vervoeren. Daarnaast heb je vanuit de gondel door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving en de machtige Matterhorn. Een ritje met deze nieuwe lift in Zermatt heeft twee bijzondere highlights. Ten eerste is er direct naast het dalstation een liftsteun gebouwd in de vorm van een vergrootglas. Afhankelijk van de hoek waaruit je kijkt, krijg je vanuit de lift een prachtig beeld van de Matterhorn te zien. Een ander hoogtepunt is de Rooftop-Ride. Je kunt straks vanaf het dak van de gondel genieten van de frisse lucht en het uitzicht tijdens je ritje omhoog. Hoe bijzonder is dat!

De nieuwe Zermatt-Furi ligt naast de bekende Matterhorn-Express.

Dalstation met nieuwe functies

Op dit moment wordt de bouw van het nieuwe dalstation van de Zermatt-Furi hervat. Dit is niet alleen het startpunt van de rit omhoog met de nieuwe lift, ook komen er moderne ticketbalies, ruimte voor skilockers en andere opbergruimtes voor skimateriaal in het dalstation. In het begin van 2024 komt daar ook nog eens een bagageafgiftepunt bij. Personen die de hele Matterhorn Alpine Crossing willen aflegge, kunnen hier hun bagage afgeven. Dit werkt ongeveer hetzelfde als in een vliegtuig.

Alle details over deze spectaculaire Matterhorn Alpine Crossing lees je hier › Matterhorn Glacier Ride II: nieuwe lift in Zermatt maakt Matterhorn Alpine Crossing af

Feiten & cijfers van de Zermatt-Furi

De nieuwe lift brengt bezoekers, net als de oude variant dat bijna 60 jaar deed, van Zermatt (1620 meter) naar Furi (1867 meter). In Furi kun je zowel in de zomer als in de winter overstappen op de lift naar Schwarzee, Riffelberg of het Matterhorn Glacier Paradise. Hetgene dat wel verandert voor de nieuwe Zermatt-Furi is de capaciteit. Van 80 personen per gondel krijgt de lift een upgrade naar 100 personen per liftbakje.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 100 personen
  • Hoogte bergstation: 1871 meter
  • Dalstation: 1646 meter
  • Lengte traject: 1715 meter
  • Hoogteverschil: 230 meter
  • Snelheid: 10 meter per seconde
  • Duur rit: 3:10 minuten
  • Capaciteit: 1000 personen per uur

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in