Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: zo gaat het met de renovatie van de Dachstein Gletscherbahn

© Photo-Austria/Hans-Peter Steiner

Wintersportredacteur

De afgelopen maanden was de Dachstein Gletscher gesloten voor alle gasten in verband met de renovatie van de belangrijkste lift op de gletsjer. De Dachstein Gletscherbahn wordt namelijk vernieuwd. Waar er normalerwijs veel dagjesmensen onderweg zijn op de bekende Oostenrijkse gletsjer in de winter, was dat nu helemaal niet zo. Hoe het nu is bij deze hoge bouwplaats?

Huidige stand renovatie Dachstein Gletscherbahn

Op 6 september is men gestart met de renovatie van de Dachstein Gletscherbahn. Tot nu toe ligt de bouw goed op schema, in deze update meer actuele informatie. Inmiddels is het complete bergstation van de Gletscherbahn gestript, alleen het staalwerk is blijven staan. Er is een nieuwe glazen gevel geplaatst, ruime dakterrassen zijn gebouwd en het dakoppervlak van 1000 vierkante meter is helemaal waterdicht gemaakt. Tegelijkertijd waren de renovatiewerkzaamheden in de keuken en het restaurant aan de gang. Ook de komende tijd worden er nog veel binnenwerkzaamheden uitgevoerd bij de Dachstein Gletscherbahn. De verbouwing duurt waarschijnlijk tot mei 2024.

Meer info over de vernieuwsingsplannen!

Beperkte toegang na kerst

In de kerstvakantie opent de lift weer even voor alle gasten. Van 27 december tot en met 5 januari zijn er beperkte openingstijden voor een bezoekje aan de Oostenrijkse gletsjer. Tussen 9.00 uur en 15.30 uur kun je een ritje omhoog en omlaag maken. Het is echter wel van belang dat je vooraf reserveert! Alle informatie staat op de website van de regio Dachstein.

Renovatie Dachstein Gletscherbahn

Directeur Georg Bliem, directeur van Planai-Hochwurzen-Bahnen: ‘Een bouwplaats op deze hoogte is allesbehalve gewoon. Zowel de logistieke uitdaging als het werk onder soms extreme weersomstandigheden zijn enorm veeleisend. Een vlotte coördinatie is essentieel. We willen iedereen bedanken die zich volledig inzet voor dit project van de eeuw.’

WinterFEST op de Dachstein

Om alle werklieden te bedanken is er een feestje gevierd op de gletsjer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in