Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: nieuwe lift Wilde Krimml in de Zillertal Arena zo goed als af

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Het skiseizoen nadert en dat is te zien aan de bouwwerkzaamheden. Verschillende projecten worden afgerond en de nieuwe liften blinken op de bergen, zo ook in de Zillertal Arena. Maar liefst twee liften zijn vernieuwd: de Krimml-x-Press(nu Wilde Krimml) en de Mitterleger lift. Recent zijn er beelden gedeeld vanuit de Zillertal Arena van de nieuwe lWilde Krimml en het ziet er echt spectaculair uit!

Nieuwe lift Wilde Krimml in de Zillertal Arena

De techniek van de kabelbaan is inmiddels volledig afgrond door de firma Leitner. De afgelopen tijd zijn ze in het skigebied bezig geweest met de kabel van de Wilde Krimml in de Zillertal Arena. De kabel met een diameter van 50 millimeter is met de hand in elkaar gedraaid. Meerdere strengen zijn met een speciale techniek met elkaar verbonden. Een belangrijke taak, want op deze kabel moeten straks veel wintersporters vertrouwen. De laatste tests worden op dit moment uitgevoerd en dan is de lift helemaal klaar voor de skistart begin december.

Ook een nieuw uitzichtsplatform

Vlak boven het bergstation van de Wilde Krimml in Zell am Ziller komt ook nog een gloednieuw uitzichtplatform. Op het hoogste punt in de Zillertal Arena kun je vanaf komende winter de omgeving bewonderen. Vanaf dit platform kun je straks 360 graden om je heen kijken en de toppen van de Zillertaler en Tiroler Alpen bekijken.

Een blik achter de schermen

Hoe het nu is in de Zillertal Arena tijdens de voorbereidingen op het nieuwe winterseizoen? Kijk maar mee:

Bekijk ook: Beelden van de nieuwe Mitterleger lift in de Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in