Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: beelden van de twee nieuwe liften in de Zillertal Arena

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Het afgelopen half jaar zijn er twee nieuwe liften gebouwd in de Zillertal Arena. Nu, een paar maanden voor de startdatum van het skiseizoen in het skigebied, zijn de liften zo goed als af. De hele zomer is er hard gewerkt en ook nu in de herfst gingen de bouwwerkzaamheden gestaag door. Zo zien de nieuwe Wilde Krimml en de nieuwe Mitterleger lift eruit op dit moment.

Nieuwe Wilde Krimml in Zell

De Wilde Krimml is de nieuwe lift op het traject van de oude Krimml-x-Press. Ben je wel eens van Gerlos naar Zell am Ziller in de Zillertal Arena geskied, dan ken je deze lift. Het was een hele oude, hele lange lift die je het liefst maar één keer per dag nam. Nu is dat volledig veranderd! De nieuwe Wilde Krimml is veel comfortabeler, warmer en een ritje duurt nu korter door de verhoogde snelheid. In plaats van de stoeltjeslift uit 1999, kun je straks met deze nieuwe gondels van Gerlos naar Zell am Ziller. 

Misschien is het je al opgevallen dat de hele Zillertal Arena qua look een make-over heeft gekregen! De nieuwe huisstijl is overal te bewonderen, ook op de nieuwe gondels.

Nieuwe Mitterleger lift in Königsleiten

De andere nieuwe lift in de Zillertal Arena is de Mitterleger lift in Königsleiten. De ‘Mitterlegerbahn’ werd in 1996 gebouwd en heeft jaren trouwe dienst bewezen. Deze oude tweezitter zal je nu niet meer herkennen! De klassieker maakt ruimte voor een moderne lift. De nieuwe Mitterleger lift is voorzien van een weerkap en stoelverwarming, en brengt je in nog geen zes minuten naar het bergstation. Een flinke verbetering dus. Bovendien kun je straks met zes personen in de lift zitten en vervoert de lift maar liefst 2000 personen per uur. De lift volgt nagenoeg dezelfde route als de oude.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in