Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: bouw nieuwe liften in KitzSki verloopt volgens plan

Persbericht: https://press.kitzski.at/de/update-neubau-der-6er-sesselbahnen-gauxjoch-und-trattenbach-verlaeuft-planmaessig-1.html

© Stefan Seeber

Wintersportredacteur

De afgelopen maanden is er gebouwd aan twee nieuwe liften in het skigebied KitzSki. De verouderde F6 Gauxjoch en F7 Trattenbach liften zijn vervangen door twee moderne stoeltjesliften. Het is nu ruim vier maanden na de bouwstart en dat is goed te zien in het skigebied. Er is al veel veranderd, kijk maar mee!

Bouw nieuwe liften volgens plan in KitzSki

De bouw van de F6 Gauxjoch en F7 Trattenbach liften in KitzSki verloopt voorspoedig. Zoals het er nu uitziet gaan de liften tijdens de start van het nieuwe winterseizoen 2023/2024 in bedrijf. Halverwege november worden beide liften gekeurd aan de hand van strenge kwaliteitsnormen. Als deze testen positief zijn, mogen de liften officieel gaan draaien.

Wat er allemaal is gebeurd?

De afgelopen maanden zijn de oude liften gedemonteerd. Enkele oude onderdelen zijn hergebruikt voor verdere bouwwerkzaamheden, andere delen zijn verkocht. Zo kon je bijvoorbeeld een stoeltje van de Trattenbach lift kopen. Daarna is alles op alles gezet om de nieuwe liftgebouwen op te bouwen. Inmiddels staan er alweer vier volledige geraamtes en wordt er gewerkt aan de serviceruimtes. Ook worden de liftsteunen op het traject geplaatst en de nieuwe stoeltjes staan al klaar. Eind september is het tijd om de kabel voor beide liften te spannen.

Alle feiten en cijfers van de nieuwe liften

Beelden van de bouw

Via de website van het skigebied komen er elke week nieuwe foto’s van de bouw online. Bekijk de laatste beelden via de button!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in