Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Bizarre hoeveelheden sneeuw in Sölden

Wintersportredacteur

De zomer lijkt in ons land te zijn begonnen, maar toch lijkt het bovenop de berg in de Alpen nog volop winter. Dankzij de extreme sneeuwval van de afgelopen maanden is de sneeuw op sommige bergtoppen nog steeds metershoog. Sölden deelde gisteren een video van de huidige sneeuwhoogtes en het is bizar om te zien hoeveel sneeuw er nog ligt!

467 cm sneeuw

Het afgelopen skiseizoen is er ontzettend veel sneeuw gevallen in Sölden. Regelmatig werd het skigebied getrakteerd op een nieuwe dump en dat is te zien. De pistes en liften zijn helaas al weer even gesloten, maar er ligt nog ontzettend veel sneeuw. Op 3.000 meter hoogte ligt op dit moment nog maar liefst 467 cm. Bizar gewoon!

 

Genoeg voor volgend seizoen?

De pistedienst van Sölden is druk bezig met allerlei werkzaamheden. Gisteren deelde het skigebied een video van twee pistenbully’s op de piste. De sneeuwhoogtes zijn indrukwekkend. Zou een deel blijven liggen tot volgend seizoen? De datum van de winteropening is in ieder geval alweer bekend!

Wintersport in Sölden

Sölden is een populair wintersportdorp in het Ötztal. Het skigebied heeft iets meer dan 150 km aan pistes en is dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers uitermate sneeuwzeker. Vanaf de piste heb je een schitterend uitzicht op meerdere drieduizenders. Er zijn tal van leuke berghutten en je kunt iedere dag allerlei leuke tochten skiën. Iedere middag is het één groot feest in de après-ski en feesten kan hier tot diep in de nacht. Wij zijn afgelopen seizoen voor 24 UUR IN in Sölden geweest, waar we zelfs nog even werden getrakteerd op een berg verse sneeuw. Bekijk de aflevering hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in