Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bierprijzen in Oostenrijk stijgen ook dit jaar

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Brau Union Österreich (keten van grote biermerken in Oostenrijk) heeft de nieuwe verhoging van de bierprijzen bekendgemaakt voor 2024. De prijzen voor retailers en restaurants worden weer met enkele procenten verhoogd. De stijging is niet zo extreem als vorig jaar, toen gingen de prijzen bijna 10% omhoog. Benieuwd naar de prijsstijging van je biertje op de piste en in de après-ski? In dit artikel lees je er alles over.

Stijging bierprijzen in Oostenrijk

De stijging of daling van de gemiddelde bierprijs is afhankelijk van de kosten voor het maken van het bier. De Brau Union Österreich probeert dit jaar de gestegen kosten te drukken door efficiënter te produceren en intern te besparen. Dit dekt de hogere kosten echter niet. In 2024 wordt er dus een prijsverhoging van 3,6% doorgevoerd. Volgens de woordvoerster van het bedrijf is deze stijging erg mild in vergelijking met de inflatie en hogere loonkosten.

Vanaf februari nieuwe prijzen

De Brau Union Österreich maakt in acht brouwerijen bier voor dertien biermerken en vier cidermerken. Waarschijnlijk heb je tijdens de wintersport weleens een biertjes van hen gedronken. Merken die onder andere behoren tot de Brau Union Österreich zijn: Heineken, Gösser, Rits, Kaiser, Zipfer, Kaltenhausen, Puntigamer, Schwechater, Wieselburger, Schladminger, Edelweiss en Villacher Bier. De nieuwe prijzen voor deze biertjes gelden sinds 1 januari en voor retailers en restaurants worden de prijzen op 1 februari doorgevoerd. Wanneer je zelf de prijsstijging zult voelen in de portemonnee is afhankelijk van de winkelketens en horecagelegenheden.

Wat kost een biertje gemiddeld?

Volgens de cijfers van Salzburg24 en Statistik Austria zien de prijsstijgen er afgelopen jaren ongeveer zo uit voor een halve liter bier in een Oostenrijks restaurant:

JaarGemiddelde prijs voor een halve liter
2010€ 3,13
2020€ 4,-
2021€ 4,13
2022 € 4,52
2023€ 5,-
2024waarschijnlijk rond de € 5,20

Wat de precieze stijging is voor dit jaar, dat is nog niet duidelijk. Wat zou jij voor je biertje betalen in de après-ski in Oostenrijk?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in