Nieuwsalert per mail ontvangen

Biermerk klaagt snowboardfabrikant Burton aan

In de Verenigde Staten heeft het bierbrouwer Long Trail de snowboardfabrikant Burton aangeklaagd. Dit vanwege de slogan die Burton gebruikte op hun kleding. Long Trail Brewing Co beweert dat de slogan ‘Take A Hike’ van hun is en dat Burton dat niet mag gebruiken.

Het biermerk beweert dat het een patent heeft op de slogan voor bier en variërende andere goederen zoals stickers en sleutelhangers. In de rechtszaak wordt beweert dat Burton de slogan zonder toestemming van Long Trail Brewing Co heeft gebruikt en dat Burton hier financiële voordelen uit heeft gehaald.

De rechtszaak

Het doel van de rechtszaak was volgens de manager van Long Trail Brewing Co een vriendschappelijke oplossing te vinden. Deze hebben ze afgelopen vrijdag bereikt. De eigenaren van Burton zijn naar eigen zeggen teleurgesteld over de agressieve aanpak. Zij zouden de volgende keer een telefoongesprek waarderen. Maar de eigenaren zijn blij dat het incident is opgelost.

De aanklacht

Het 272-mijl wandelpad was voor Vermont een inspiratie voor de naam van het biermerk. Het gebruikte hierna een logo in de vorm van een rugzak van wandelaars en hierbij gebruikte het de slogan ‘Take a Hike’ sinds de vroege 90’s. Als gevolg van het harde werken van Long Trail Brewing Co heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd. ‘Take a Hike’ is hierdoor een waardevol handelsmerk geworden aldus het bedrijf. Burton zou hierdoor voordelen halen uit het gebruik van de slogan ‘Take a Hike’.

Een van de producten waar het om ging, met de slogan ‘Take A Hike’.

De oplossing

De twee bedrijven begonnen op donderdag met het praten naar een oplossing en hebben deze vrijdag bereikt. Hierbij is Borton met Long Trail Brewing Co overeen gekomen per direct te stoppen met het gebruik van de ‘Take a Hike’ slogan op de kleding. Beide bedrijven hebben besloten het incident achter zich te laten.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in