Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Betekent koude zomer ook koude winter..?

Wintersportredacteur

Voor de mensen die nog een vakantie voor de boeg hebben zal het niet zo een probleem zijn, maar de thuisblijvers zullen wellicht al denken aan de winter die er aan zit te komen. Nederland heeft te maken met een verschrikkelijke zomer met temperaturen die bij de herfst horen, regenbuien die domineren en de blauwe lucht die elke keer plaats maakt voor grijze wolken. Zal er een verband zijn tussen deze zomer en de winter die komen gaat?

Vanaf juli is het eigenlijk al niet echt meer super lekker weer. Temperaturen van 15 graden boven nul zijn geen uitzonderingen, en dit hoort uiteraard niet bij deze zomerse maanden. Hierdoor lijkt de herfst ook vroeger zijn intrede te doen dan voorgaande jaren.

Wat betekent dit voor de winter?

In het verleden is al gebleken dat koude zomerperiode en herfstperiode gepaard gaan met een koude winter. De kans dat we dit jaar dus een koude winter gaan krijgen is dus aanwezig.
Vorig jaar was dit ook het geval. Het was een zomer die vakantieliefhebbers niet in het thuisland hield. We hebben dan ook een flinke vorstperiode gekent afgelopen winter waar sneeuwval geen uitzondering was.

Uiteraard kunnen wij geen zekerheid geven dat het een koude winter gaat worden, maar het verleden laat zien dat er een grote kans is op een koude winter.

We zullen zien…….

 

Bron: Meteo-info.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in