Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Betaalbaar op wintersport naar Canada? Het kan!

Wintersportredacteur

Wintersport naar Canada, het is iets dat al m’n hele leven op m’n bucketlist staat. En met mij zijn er waarschijnlijk nog vele andere wintersporters. Een wintersport naar Canada leek vanwege de kosten altijd heel ver weg, maar inmiddels is dat niet meer zo. Bij verschillende reisorganisaties kun je nu namelijk een betaalbare wintersport naar Canada boeken. Dus tijd om die binnenkort van je bucketlist af te strepen!

Edmonton en Jasper National Park

Edmonton en Jasper zijn de twee wintersportbestemmingen die bij deze deals inbegrepen zijn. Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta en staat ook bekend als dé festivalstad van Canada. Het hele jaar door kun je hier terecht voor leuke festivals en evenementen. Boek je je wintersport naar Canada met Sneeuwzekerdeals.nl, dan verblijf je bij aankomst of vlak voor vertrek in Edmonton. Zo krijg je de mogelijkheid deze prachtige stad zelf te ontdekken.

Voor het skiën en snowboarden vertrek je vervolgens naar Jasper National Park, het grootste nationale park van de Canadese Rockies en onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Jasper wordt gekenmerkt door de wilde dieren die hier leven, maar ook door de aanwezigheid van de vele gletsjers, meren en kliffen. Het is een prachtig park waar je veel meer kunt doen dan alleen skiën of snowboarden. Sterker nog, het is bijna zonde als je hier alleen maar op de pistes blijft!

© Travel Alberta, Mike Seehagel

Skiën in Marmot Basin

Ga je op wintersport naar Edmonton en Jasper, dan ga je voor de ‘beroemde’ Canadese poedersneeuw naar Marmot Basin. Dit is het meest sneeuwzekere skigebied van Jasper National Park. ’s Winters valt hier gemiddeld 5 meter sneeuw, die door het droge klimaat goed blijft liggen. Dit droge klimaat zorgt er ook voor dat de poederafdalingen goed blijven. Met een skiseizoen van begin november tot begin mei kun je hier maar liefst 6 maanden lang genieten van de heerlijke poedersneeuw.

In Marmot Basin kun je niet alleen genieten van oneindige poederafdalingen, ook de omgeving en het prachtige uitzicht moet je echt even bij stil staan. De rust en ruimte van het nationale park is iets wat je in geen enkel ander skigebied terugvindt. Het uitzicht reikt tot oneindig ver en de rust in het skigebied zie je overal terug. Rijen bij de skilift zijn er zelden en ook op de pistes heb je alle ruimte voor jezelf.

© Marmot Basin

Dagtrips tijdens je wintersport

Zoals ik net al zei, is het bijna zonde om tijdens je verblijf in Canada alleen maar te gaan skiën of snowboarden. Er zijn in de omgeving nog vele dagtrips mogelijk om van je vakantie hier een unieke ervaring te maken.

Bezoek de Maligne Canyon

De Maligne Canyon is één van de mooiste plekken in Jasper National Park. Waar ’s zomers de watervallen rijkelijk aanwezig zijn, zijn deze in de winter allemaal stijf bevroren. Je snapt natuurlijk wel dat dit een prachtig gezicht is. Daarom is de Maligne Canyon Icewalk een absolute must als je hier op vakantie bent. Tijdens deze wandeling kom je langs de bevroren watervallen, verschillende ijsgrotten en andere ijsformaties op de bodem van de canyon. En ben je op zoek naar een beetje actie? Ga dan bijvoorbeeld ijsklimmen!

Wildlife spotten in Elk Island National Park

Op zo’n drie kwartier rijden van Edmonton ligt Elk Island National Park. Dit park staat bekend om de vele wilde dieren die hier leven, zowel ’s zomers als in de winter. Trek een paar sneeuwschoenen aan en ga op zoek naar bijvoorbeeld bizons of elanden.

Doe de Dark Sky Experience

Jasper National Park is een Dark Sky Preserve. Dat wil zeggen dat het hier ’s nachts zo donker is, dat je de sterrenhemel heel goed kunt zien. Over een unieke ervaring gesproken! Om mensen dit te laten beleven en meer informatie te geven over het sterrenstelsel, wordt de Dark Sky Experience georganiseerd. Hierbij ga je naar het Planetarium in het park, waar een astronomie-expert je alles vertelt over de planeten, sterren en het Noorderlicht.

Noorderlicht zien

Over een bucketlist-item gesproken! Het Noorderlicht zien staat bij velen hoog op de bucketlist. Daarom is het goed nieuws dat je tijdens je wintersport in Edmonton en Jasper de mogelijkheid hebt om het Noorderlicht te spotten. Zoals net al beschreven is Jasper National Park een Dark Sky Preserve. Ook het Elk Island National Park valt onder die noemer. In dit park is een een gebied vrij gemaakt waar je perfect het Noorderlicht kunt zien. Zo kun je in één vakantie meteen twee dingen van je lijst afstrepen!

Vakantie boeken bij Sneeuwzekerdeals.nl

Je wintersport naar Canada kun je betaalbaar boeken bij Sneeuwzekerdeals.nl. Al vanaf € 899,- per persoon boek je een vakantie voor 9 dagen, inclusief 6-daagse skipas, directe KLM-vlucht en hotelovernachtingen. Ze hebben een groot aanbod aan verschillende reizen, van 9 tot 13 dagen. Er is nog volop beschikbaarheid, ook in de schoolvakanties. Boek die wintersport naar Canada en maak je bucketlist weer een beetje korter! (Of juist langer ;-))

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in