Nieuwsalert per mail ontvangen

Bergredding Colorado gesponsord door nieuwe biertje

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de bierliefhebbers. In de Verenigde Staten kun je nu het Alpine Rescue Team sponsoren door een biertje te kopen. Voor elk glas Gone Astray IPA dat El Rancho’s verkoopt, doneren ze $1 aan het Alpine Rescue Team. Dat betekent dus dat je door het drinken van een lekker biertje, ook nog eens de bergredding uit Colorado sponsort. Over een win-win situatie gesproken.

Alpine Rescue Team

Het bergreddingsteam, dat gevestigd is in Colorado, helpt bij noodgevallen in de natuur sinds 1959. Zo organiseren ze 24 uur per dag en 7 dagen per week de zoektochten en reddingsacties in de bergen. Het Alpine Rescue Team is van mening dat bergredding voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ze willen mensen in nood redden zonder dat er achteraf nog kosten bij komen kijken. Toch is er een hoop geld nodig voor materiaal en training van het team. El Rancho’s doet er dus goed aan om zo’n belangrijke organisatie te sponsoren.

El Rancho’s

‘Uitzicht, bier, barbecue en hoogte’, dat is hoe El Rancho’s zichzelf omschrijft. Het is namelijk een bierbrouwerij en restaurant in één. Ze staan bekend om hun vele, zelf gebrouwen bieren en lekkere eten van de barbecue. Tel daarbij op dat je vanuit het restaurant een prachtig uitzicht hebt over Colorado en je hebt alle ingrediënten voor een lekker avondje uit.

El Rancho’s is in 1948 ontstaan als handelspost. Tussen het ontstaan en nu is het in handen van meerdere families geweest. Het huidige concept is ontstaan in 2015. Toen heeft de familie Vincent het historische restaurant omgebouwd tot een biercafé.

Evenementen

Komende twee dagen heeft El Rancho’s twee evenementen georganiseerd om extra geld in te zamelen voor de bergredding van Colorado. Op donderdag 1 november vindt de Brews for Rescue plaats. Dit is een soort festival met eten en muziek en hier wordt natuurlijk El Rancho’s Gone Astray IPA geschonken. Daarna vindt vrijdag nog het benefit gala plaats, ook om geld in te zamelen voor het Alpine Rescue Team.

 

Ook skileraren worden gesponsord door het biermerk

Het klinkt misschien een beetje vreemd dat een biermerk een bergreddingsteam sponsort. Bij skileraren is dat echter niet heel bijzonder meer. Zo wordt bijvoorbeeld de skileraren in Hinterglemm (Snow & Fun) al jaren gesponsord door het biermerk Stiegl. Alhoewel, het staat dan wel bij de skileraren op hun borst, maar eigenlijk sponsoren zij het biermerk elke dag in de après-ski.

Bier wordt duurder

Iedereen wilt natuurlijk dat zo’n actie goed loopt en dat er veel geld naar het Alpine Rescue Team gaat. En de enige manier waarop de actie slaagt, is als men veel bier drinkt. Daarom is het te hopen dat de bierprijzen voorlopig niet stijgen. Al lijkt het daar niet op als we onderstaand artikel mogen geloven.

Klimaatverandering heeft mogelijk negatieve invloed op bierprijzen

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in