Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Berensporen in Saalbach ontdekt op 2000 meter hoogte

Beer in bos

© Pixabay

Wintersportredacteur

Al een tijdje is het onrustig de Alpenlanden, omdat er meerdere beren worden gespot. Experts hebben nu berensporen gevonden in het bekende Oostenrijkse Saalbach. Om precies te zijn in de Schwarzachergraben in Saalbach-Hinterglemm.

Berensporen in Saalbach

Een paar dagen geleden merkte een jager de berensporen op in Saalbach. Op ongeveer 2000 meter hoogte in de Schwarzachergraben kwam hij de tekenen van de beer tegen. Na zijn rapportage werden de sporen zorgvuldig gecontroleerd door deskundigen. Zo werd duidelijk dat het echt om berensporen gaat.

Waar is de beer nu?

Of het dier nu nog steeds in Salzburg is, dat is nog niet duidelijk. Beren kunnen gemiddeld 30 tot 50 kilometer per dag afleggen, dus waar het dier momenteel verblijft, is niet precies te zeggen. Tot nu toe zijn er geen andere berensporen gemeld, aldus Hubert Stock (vertegenwoordiger in Salzburg op het gebied van wolven en beren) in Salzburg24. Jagers worden gevraagd om sporen, haar en andere tekenen van de beer te melden.

Meerdere beren waargenomen in de Alpen

De afgelopen tijd wordt er vaker in het Oostenrijkse nieuws geschreven over beren. In april werden er ook berensporen gemeld in het Beierse Miesbach en Rosenheim en ook in Tirol werd een beer gespot. In Salzburg is het echter de eerste keer sinds 2014 dat een beer waargenomen is. Toen werd er een 71-jarige gegrepen op een alm in het Thomatal (Lungau).

Ook in 2022 was het onrustig rond deze tijd van het jaar in de wintersportgebieden › Beren brengen onrust in Italiaanse en Oostenrijkse wintersportgebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in