Nieuwsalert per mail ontvangen

Ben jij al op de hoogte van deze leuke feitjes?

Wintersporters weten voordat ze ergens een weekje op de latten gaan staan vaak wel wat af van het skigebied. Hoeveel kilometers piste zijn er, wat voor afdalingen kunnen er gemaakt worden, wat is er te beleven, hoeveel sneeuw ligt er, hoe hoog ligt het gebied en hoe zijn de accommodaties? Verder dan deze informatie gaat het vaak niet. Zonde, want er zijn zoveel verrassende en leuke feitjes over skigebieden. Wist jij dit al?

Uit een onderzoek, het 2017 International Report on Snow & Mountain Tourism, is een top-49 lijst van de meest bezochte skigebieden van 2017 gerold. Dit is gister gedeeld in de meest bezochte skigebieden van dit seizoen. Echter heeft het rapport veel meer interessante informatie naar voren gebracht. Dit delen we graag met jullie.

Wist jij dit al?

  • Niet alleen in de Alpen wordt geskied. Over de hele wereld zijn namelijk prachtige skigebieden te vinden. Dit seizoen is er een nieuw skigebied toegevoegd aan het rapport. Waar deze gevestigd is? In het Iraakse Koerdistan bevindt zich vlakbij de stad Erbil een kleinschalig skigebied. Door de onzekere omstandigheden zal het echter nog niet zo snel bezocht worden door toeristen.
  • Meer dan een derde van alle skigebieden bevindt zich in de Alpen. 84% van de 49 gigantische skigebieden in de wereld zijn tevens te vinden in de Alpen.
  • Er zijn ongeveer 50 indoor skibanen in 20 landen. Er zijn op dit moment 67 landen in de wereld die een beschikking hebben over outdoor skigebieden bedekt met sneeuw. In totaal zijn er ruim 2.000 skigebieden geïdentificeerd.
  • Wist jij dat er in Amerika meer dan 350 skigebieden zijn met meer dan 4 liften? Dat zijn er in Oostenrijk een stuk minder, namelijk 200.

Onderzoekscijfers zeggen veel

  • Er zijn verschillende zaken onderzocht omtrent skigebieden. Wist je bijvoorbeeld dat Amerika een beschikking heeft over 21% van alle skigebieden ter wereld. Hierna volgt Azië/de Pacific met 18%.
  • De laatste 10 jaar is het aantal skiërs redelijk constant gebleven. Wereldwijd skiën zo’n 350 miljoen wintersporters. Welke drie landen ter wereld het meest bezocht worden? Frankrijk staat op nummer 1, Amerika op 2 en Oostenrijk op nummer 3.

Een oogje houden op westerse skigebieden

Wanneer wereldwijd gekeken wordt naar de skiërs per seizoen, groeit het aantal. Dit komt door de opkomende markten, waaronder China. Toch is het skiverbruik relatief minder dan vroeger op traditionele markten in de westerse, niet Alpine landen. Het komt mede door de groeiende concurrentie wereldwijd, waardoor het aantal skiërs in de westerse skigebieden daalt.

Skiën in Egypte

Op 2 maart 2017 opende Egypte een indoor skibaan. Ski Egypt is een onderdeel van het nieuwe winkelcentrum van Egypte. Terwijl je het ene moment in een hete woestijn bent, sta je het andere moment op de latten in een indoor skibaan.

Zomerski opties

Nog niet genoeg van skiën? Wist je dat je Oostenrijk in de zomer 8 gletsjers geopend heeft, Italië, Noorwegen en Frankrijk 3, Zwitserland 2 en 1 in Canada en Amerika. Dat betekent het hele jaar skiplezier!

Waar zijn skigebieden vaak mee bezig?

Het gaat over het algemeen goed met de skigebieden. Ze groeien, worden moderner en richten zich steeds meer op het toerisme. Vaak groei je als kind op met een skivakantie. Skigebieden willen groeien en al helemaal geen dalende cijfers zien. Ze zijn dus veel bezig met skivakanties aantrekkelijk maken voor de jongere generatie. Zo willen ze het vakantiegedrag van deze doelgroep stimuleren.

Waar skigebieden tegenaan lopen? Het aantrekken van niet-skiërs. Logisch, maar eigenlijk ook niet. Er is buiten skiën namelijk in veel skigebieden genoeg te doen om een hele vakantie te vullen. Het internet staat vol met tal van wintersportvakanties en toch krijgt menig skigebied het niet voor elkaar om de marketing te richten op deze groep mensen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in