Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Alle grote evenementen in winterwonderland Ischgl op een rijtje

© TVB Paznaun – Ischgl

Wintersportredacteur

In Ischgl in Paznaun worden er jaarlijks een paar grote evenementen georganiseerd. De Top of the Mountain Concerten staan bij menig wintersporter op de bucketlist. De planning voor komende winter is al lang al gemaakt en steeds meer details worden bekend! Het allereerste event is al aan het einde van deze maand. Heb je al tickets?

Top of the Mountain Opening Concert

  • 🗓️ 25 november 2023
  • 📍Ischgl in het dorp

Er wordt flink uitgepakt voor het openingsconcert in Ischgl, de act voor het Top of the Mountain Opening Concert. Niemand minder dan Demi Lovato gaat optreden tijdens de winteropening van het skigebied. 25 november 2023 is het zover, dan staat dit grote evenement op de planning. Demi Lovato kun je kennen van de hits als: ‘Heart Attack’, ‘Solo’ en ‘Sorry Not Sorry’. De veelzijdige Amerikaanse kun je aan het einde van de maand live zien in Ischgl!

Het skiseizoen van Ischgl wordt feestelijk afgetrapt met het Top of the Mountain Opening Concert. Eind november gaat het jaarlijks vanaf 18.00 uur los op het plein voor het dalstation van de Silvrettabahn. Op het podium staat elk jaar weer wereldsterren.

Top of the Mountain Easter Concert

  • 🗓️ 31 maart 2024
  • 📍Idalp in Ischgl

Op zondag 31 maart 2024 is het zo ver! Hoewel dat nog een tijdje duurt, kun je nu al beginnen met het plannen van je paasdagen. Waarom? Ischgl heeft aangekondigd dat Nina Chuba het podium zal betreden voor het paasconcert. Nina is misschien niet zo bekend in Nederland, maar in Duitsland en Oostenrijk is ze een absolute superster. Dat belooft dus een geweldig evenement te worden! Nina Chuba is bekend van nummers zoals: ‘Wildberry Lillet’, ‘Ich hass Dich’, ‘Femminello’ en ‘Mangos mit Chili’.

Zoals de naam al doet vermoeden, vindt het concert van Nina Chuba bovenop de berg plaats. Het podium van dit concert ligt op 2320 meter hoogte op de Idalp. Naast feesten heb je hier ook toegang tot de 239 pistekilometers van de Silvretta Arena.

Spring Blanc

  • 🗓️ 31 maart tot 1 mei 2024
  • 📍Ischgl

Van wintersport tot culinaire hoogtepunten en muzikale hoogstandjes, in april is het een en al feest in Ischgl. Je kunt nog heerlijk wintersporten zo laat in het winterseizoen op de pistes van de Silvretta Arena, omdat dit skigebied erg hooggelegen is. Ongeveer 90% van alle pistes liggen boven de 2000 meter, dus witte pistes gegarandeerd. Daarnaast staat de zon in de lente alweer hoog aan de hemel en kun je dus wintersporten met top omstandigheden. De temperatuur is aangenaam en vergeet zeker je zonnebril niet mee te nemen!

Top of the Mountain Spring Concert

  • 🗓️ 14 april 2024
  • 📍Idalp in Ischgl

Naast de opening, easter en closing editie is er in de lente ook nog een editie van de Top of the Mountain Concerten. Het Top of the Mountain Spring Concert wordt jaarlijks begin april georganiseerd. Op 14 april 2024 is het dit jaar feest met Andreas Gabalier! Deze Oostenrijkse volkszanger is bekend van de nummers: ‘Hulapalu’ en ‘I sing a Liad für di’, je kent ze vast uit de après-ski. Naast dit concert is er ook Spring Blanc in april in Ischgl. Een maand vol wintersport, culinaire hoogtepunten en muzikale hoogstandjes. In april is het een en al feest in Ischgl!

Top of the Mountain Closing Concert

  • 🗓️ 30 april 2024
  • 📍Idalp in Ischgl

Begin mei eindigt het skiseizoen van Ischgl. Na maanden skiplezier komt er helaas een einde aan de pret. Gelukkig kun je de laatste skidagen hier feestelijk afsluiten tijdens het concert. Het event vind plaats op de Idalp (2320 meter hoogte). In het hart van het skigebied staat een groot podium waar duizenden wintersporters nog een laatste keer kunnen feesten in de sneeuw. Tijdens het Top of the Mountain Closing Concert is het groot feest in het skigebied. Artiesten als Jason Derulo, Eros Ramazzotti, Nickelback, James Blunt en Helene Fischer hebben inmiddels op het podium gestaan. De act van 2024 is voor de laatste editie van de Top of the Mountain Concerten nog niet bekend.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TVB Paznaun – Ischgl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in