Nieuwsalert per mail ontvangen

Avondskiën in Winterberg

Foto: persfoto's Winterberg

Voor een weekend of midweek wintersportplezier hoef je gelukkig geen 600 kilometer te rijden. Zoek het plezier eens wat dichterbij de deur: op 3 uren rijden vanaf Utrecht ben je al in het mooie en veelzijdige Sauerland. En daar kun je zelfs avondskiën!

Dat Sauerland dichtbij de deur hele leuke wintersportfaciliteiten biedt, wisten we al lang. Maar je kunt er nu ook plezier hebben zonder de strakblauwe lucht en de warme zon op je gezicht. Natuurlijk blijft dat altijd het ideale wintersportweer, maar ook zonder de zon kun je je vlak voor het slapen gaan prima vermaken op de pistes van de Skiliftkarussell Winterberg. Het gebied heeft namelijk een gloednieuwe attractie bedacht, die een hele nieuwe ervaring met zich meebrengt: avondskiën! Een aantal pistes zijn sinds kort opengesteld in de avonduren en steken sprookjesachtig af tegen de donkerblauwe sterrenhemel. Als je geluk hebt zie je tijdens je afdaling nog een vallende ster!

Maar hoe ziet het ‘avondgebied’ er dan uit? De Skiliftkarussell Winterberg heeft in totaal 14 afdalingen verlicht en dat betekent in totaal zo’n 8 kilometer aan piste. Er zijn 12 liften geopend die je op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 18.30 en 22.00 uur naar verschillende pistes brengen. Welke liften dat precies zijn en waar ze zich bevinden, kun je hier vinden. Winterberg heeft ook de juiste faciliteiten bij minder sneeuwval. Dan worden de pistes machinaal van sneeuw voorzien.

Ben je van plan om te gaan avondskiën? Dan is het handig om te weten dat de gangbare skipas die je overdag gebruikt, niet geldig is voor het avondskiën. Op de avond dat je wilt gaan skiën kun je bij één van de liftkassa’s ter plekke een avondskipas aanschaffen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Boek snel een weekend ‘avondskiën’ in Winterberg op Arke.nl!

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in