Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Automobilisten volgen navigatie: brandweer redt ze van steile, ijzige helling

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

‘Sla hier rechtsaf!’ We kennen allemaal de verhalen dat deze actie verkeerd is afgelopen. Het gebeurt helaas regelmatig dat automobilisten blind op de navigatie vertrouwen en daardoor in de problemen komen. Dan rijden ze bijvoorbeeld de piste op of een onbegaanbare weg. Dit was ook het geval in Bad Kleinkirchheim. Hier volgden twee bestuurders de aanwijzingen van hun navigatie, waardoor ze vervolgens op een steile, ijzige helling terecht kwamen. Ze konden geen kant meer op en de brandweer moest ze van hun plek halen.

Binnen een week twee auto’s op dezelfde weg vast

Een opmerkelijk verhaal uit Bad Kleinkirchheim. De brandweer werd daar afgelopen week maar liefst twee keer opgeroepen voor een auto in problemen. Een automobilist uit Nederland en een uit Wenen volgden de navigatie zonder nadenken en kwamen daardoor op een steile, volledig verijsde weg terecht. Hier gleden ze naar beneden en kwamen ze vast te zitten onderaan de helling. Met behulp van een kabel kon de brandweer de auto’s weer van hun plek halen. Gelukkig raakte er niemand gewond en konden de auto’s zonder al te veel schade naar boven worden gehaald.

Navi stuurde auto’s naar een wandelweg

Beide automobilisten waren onderweg naar het Kirchheimer Hof in Bad Kleinkirchheim, toen de navigatie ze via een verkeerde route stuurde. De weg waar de auto’s op vast kwamen te staan is namelijk een wandelpad en niet geschikt voor voertuigen. Bovendien was het een grote ijsbaan, dus sowieso geen handige zet om daar naar beneden te rijden. De brandweer heeft inmiddels bij Google Maps aangegeven dat hier een verkeerde route wordt aangegeven om ongelukken in de toekomst te voorkomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in