Nieuwsalert per mail ontvangen

Après-ski Index 2019: waar betaal je wat voor je drank?

Wintersportredacteur

Wintersport en après-ski zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van uitbundige feesten in de Cin-Cin tot rustig lekker een biertje op het terras, het hoort voor velen bij de wintersport. Dit is natuurlijk allemaal leuk en gezellig, tot je aan het eind van de avond de rekening te zien krijgt. Wat heb je nu eigenlijk betaald voor je drank?

Reisorganisatie HomeToGo heeft verschillende populaire après-ski locaties onderzocht en gekeken naar de lokale prijzen voor een biertje en een shotje. Deze resultaten zijn verzameld in de Après-ski Index 2019. Hierin is te zien dat de prijzen aardig verschillen per locatie.

Après-ski Index 2019

Een goede skidag ‘moet’ mooi worden afgesloten. In het ene dorp gebeurt dit wat uitbundiger dan in het andere. Maar wat betaal je nou eigenlijk gemiddeld voor een biertje en een shotje? HomeToGo heeft dit onderzocht en de resultaten hiervan onder elkaar gezet in de Après-ski Index 2019. Hierin is te zien dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste wintersportbestemming bijna €9,- is. In het goedkoopste dorp, het Duitse Winterberg, betaal je in totaal €4,50 voor een biertje en een shotje. In Davos, Zwitserland ben je een stuk duurder uit. Hier betaal je namelijk maar liefst €13,30 voor dezelfde bestelling! Het complete overzicht vind je in de tabel hieronder.

DataHomeToGo heeft deze ranglijst gebaseerd om de gemiddelde prijzen van een glas bier (0,25cl) en een shot likeur (4,5cl). Hiervoor hebben ze per bestemming de prijzen van drie verschillende locaties verzameld. De prijzen in de tabel hierboven zijn slechts een indicatie. Deze zijn in december 2018 verzameld en kunnen veranderd zijn, omdat sommige gebieden seizoensgebonden prijzen hanteren. Opgemerkt moet worden dat het slechts een beperkt onderzoek is geweest met een select aantal wintersportbestemmingen en après-ski barren. Als je een blik werpt op andere bars in een skigebied kun je hele andere uitkomsten krijgen.

 

Zwitserland duurste après-ski bestemming

De fanatieke après-skiërs onder ons kunnen beter niet naar Davos gaan. The Bolgen Plaza blijkt namelijk de duurste plaats te zijn om eens even goed los te gaan. Een biertje kost hier gemiddeld maar liefst €7,10 en een shotje €6,20. Zwitserland mag dan de duurste zijn, Frankrijk neemt een goede tweede plaats in. In Val d’Isère ben je ook €13,00 kwijt voor de twee drankjes samen.

Oostenrijk populairst onder de Nederlanders

Uit hetzelfde onderzoek van HomeToGo blijkt dat de Nederlandse wintersporters het liefst naar Oostenrijk gaan om te après-skiën. De grote feesten dit seizoen in onder andere Gerlos, Sölden en St. Anton am Arlberg zullen dus ook goed bezocht worden door de Nederlanders. Maar ook in Oostenrijk lopen de prijzen voor de après-ski erg uiteen. Voor het goedkoopste Oostenrijkse biertje moet je in Flachau zijn, hier betaal je er €3,- voor. In Kitzbühel vind je daarentegen het duurste biertje voor €5,10.

Après-ski hits

Bij après-ski horen natuurlijk de echte après-ski hits. In elke bar, club of kroeg hoor je bijna dezelfde langskomen en wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet in een spotify-lijst. Je vindt deze in het artikel hieronder.

‘Beste Après-Ski Hits Aller Tijden’ Spotify playlist

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in