Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Amerikaans Vail Resorts neemt Zwitsers skigebied Crans-Montana over

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het Amerikaanse Vail Resorts heeft nu definitief de leiding overgenomen van het Zwitserse Crans-Montana. Dit is het tweede skigebied in het Europese wintersportland dat nu behoort tot dit Amerikaanse bedrijf. Ook Andermatt Sedrun valt sinds anderhalf jaar onder Vail Resorts.

Vail Resorts koopt Crans-Montana

Vail Resorts heeft 84% van Remontées Mécaniques Crans Montana Aminona (CMA) overgenomen, dit werd afgelopen week officieel bekend. Dit is het bedrijf dat de meeste faciliteiten in het skigebied Crans-Montana beheert. Daarbij gaat het om de skiliften, maar ook vier winkels. Daarnaast heeft Vail Resorts nu ook 100% van SportLife AG en is eigenaar van 11 restaurants in het gebied. SportLife AG is het bedrijf dat de skischolen in het resort exploiteert. Al deze delen van het skigebied zijn volgens Vail Resorts ongeveer CHF 118,5 miljoen (€ 122 miljoen) waard, daarnaast is er ook nog een schuld van CHF 7 miljoen (€ 7,18 miljoen).

Investeringen in de toekomst

Het Amerikaanse bedrijf heeft allerlei investeringen op de planning voor het Zwitserse gebied. Zo wordt er de komende vijf jaar zo’n CHF 30 miljoen (€ 30,79 miljoen) in het skigebied gepompt. Hiermee wordt onder andere de gastenervaring verbeterd en het aantal sneeuwkanonnen vergroot. De precieze plannen zijn nog niet bekend.

Reactie uit de VS

De CEO van Vail Resorts is enthousiast over de overname: “We zijn zeer verheugd om Crans-Montana Mountain Resort toe te voegen als ons tweede skigebied in Zwitserland. Crans-Montana is een adembenemende bestemming in de Alpen, bekend om de panoramische uitzichten, ongerepte hellingen en levendige gemeenschap. We zijn vastbesloten om in het resort te investeren om de groei en de vitaliteit van de regio te ondersteunen. We kijken er ook naar uit om Crans-Montana Mountain Resort aan de Epic Pass op te nemen en skiërs en snowboarders van over de hele wereld te verwelkomen.”

Vail Resorts

Vail Resorts beheert onder andere Breckenridge, Park City Mountain, Whistler Blackcomb, Stowe en nog 32 skiresorts in Noord-Amerika. Ook heeft dit bedrijf drie skigebieden in Australië: Perisher, Hotham en Falls Creek. En exploiteert het meer dan 250 skiwinkels met verhuur. Met de Epic Ski Pass kun je terecht in alle skigebieden van Vail Resorts. En dus vanaf volgend skiseizoen ook in het Zwitserse Crans-Montana. Voor deze skipas mag je een behoorlijk bedrag neerleggen, voor volwassenen is de seizoenspas $982, omgerekend is dit op het moment € 912.

Lees ook: Dit zijn de skipasprijzen in alle werelddelen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in