Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het Amerikaanse Vail Resorts neemt skigebied Andermatt-Sedrun over

nieuwe lift Zwitserland

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Amerikaanse skigebiedexploitant Vail Resorts heeft aangekondigd 55% van het skigebied Andermatt-Sedrun over te nemen. Het bedrijf investeert zo’n CHF 149 miljoen in het Zwitserse gebied en wordt hiermee de grootste aandeelhouder. De volledige investering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van het skigebied. 40% van de overige aandelen blijft in handen van Andermatt Swiss Alps AG. Wat er met dat geld gedaan gaat worden?

Eerste Europese gebied voor Vail Resorts Inc.

Vail Resorts klinkt je misschien bekend in de oren, want het is een grote naam in onder andere de Verenigde Staten. Deze Amerikaanse skigebiedexploitant heeft aandelen in ruim 40 skigebieden in de VS, Canada en Australië. Met de investering in het Zwitserse skigebied kunnen ze nu ook de eerste Europese bestemming aan hun lijstje toevoegen. Andermatt-Sedrun is overigens niet het eerste Zwitserse skigebied dat in handen is van een buitenlandse eigenaar. Ook in Crans-Montana, Saas-Fee en Savognin hebben buitenlandse investeerders de meeste aandelen in handen.

Investering in verbetering van het gebied

De investering van CHF 149 miljoen, omgerekend zo’n 145 miljoen euro, bestaat uit twee delen. Er gaat zo’n CHF 110 miljoen naar de verbetering van de gastervaring op de berg. Hieronder vallen onder andere nieuwe liften, sneeuwkanonnen, gastronomie, leuke activiteiten en een verbetering van de infrastructuur. Daarnaast steekt Vail Resorts Inc. zo’n CHF 39 miljoen in de vastgoedontwikkeling in de regio. Deze verbeteringen komen boven op de modernisering die Andermatt Swiss Alps AG de afgelopen jaren al heeft doorgevoerd.

Onderhandelingen voor winter 2022/2023 afgerond

Op het moment zijn de onderhandelingen volop bezig en als alles volgens plan verloopt, is de transactie voor skiseizoen 2022/2023 rond. Vail Resorts Inc. is dan ook van plan om skigebied Andermatt-Sedrun volgend seizoen al op te nemen in de Epic Pass en Epic Day Pass. Deze skipas biedt toegang tot tal van skigebieden over de hele wereld, waarvan Andermatt-Sedrun er straks dus een is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in