Nieuwsalert per mail ontvangen

AGAINER: op de ski met knie- en rugklachten

Knie- en rugklachten kunnen heel vervelend zijn als je een fanatieke skiër bent. Ze zouden er namelijk zomaar voor kunnen zorgen dat je niet meer of slechts beperkt op de ski’s kan staan. Toch hoeven knie- en rugklachten niet langer een belemmering te vormen. De Againer kan namelijk uitkomst bieden. Dit speciale frame kan je knieën namelijk tot 70% ontlasten. Is de Againer iets voor jou om het plezier op de wintersport (weer) te vergroten?

Againer

De Againer is exoskelet waarmee je als serieuze skiër langer veiliger en met minder vermoeide problemen kunt skiën. Het frame van plastic voor om je benen en verstelbare gasveren zorgen er namelijk voor dat de rug en knieën voor een groot deel kunnen worden ontlast. Hierdoor hoeven knie- en rugklachten niet langer een probleem te vormen tijdens de wintersport.

De Againer zou (bijna) iedereen moeten passen. Dit komt doordat de framelengte en hoek kunnen worden aangepast. Het exoskelet zelf zit vast aan je skischoenen en met straps om je benen.

Hoe werkt het?

Het frame van de Againer verstevigt je benen en de daarop gemonteerde schuimpads zorgen voor het comfort. De gasveren zijn verstelbaar, zodat deze kunnen worden aangepast op de behoeften van de skiër en de condities van de sneeuw. Verder kun je met een pomp de luchtdruk in de gasveren regelen en kun je zelf het ondersteuningsniveau bepalen. Op momenten dat je geen ondersteuning nodig hebt, zoals in de lift, kun je de luchtdruk er gemakkelijk afhalen met een off-switch.

In het onderstaande filmpje wordt de werking van de Againer verder toegelicht.

Consument ervaringen

De Againer is sinds 2013 op de Europese markt. Wij hebben hem toen zelf gestest, maar er zijn inmiddels dan ook veel mensen die de Againer hebben aangeschaft en hebben uitgeprobeerd. Wij waren benieuwd hoe zij dit hebben ervaren.

Mirjam:

Door Retropatellaire Chondropathie kon ik steeds minder (lang) van het skiën genieten. Mijn knie-kraakbeen is kwetsbaar voor overbelasting en schokken, waardoor ik snel een blessure oploop en maar langzaam genees. De Againer zorgt ervoor dat mijn spieren ondersteund worden en vangt mij op bij sneeuwhopen of onverwachte bewegingen, zodat ik mij kan blijven concentreren op mijn techniek.
Robbert:

Door een ernstig skiongeluk is onder andere mijn tibiaplateau compleet verbrijzeld. Hierdoor heb ik onder andere een kunstknie. De doktoren zeiden dat ik nooit meer kon skiën. Toch ging ik kijken naar alternatieven. Nu ski ik al weer 3 jaar 24 dagen per jaar met plezier dankzij een aangepaste Againer.

Verkooppunten

Anders dan in 2013 is dat de Againer tegenwoordig door een samenwerking met World White Label ook in Nederland getest kan worden en kan worden aangeschaft. Daarnaast is er nu ook in België een retailer te vinden. Ben je geïnteresseerd in het product en zou je de Againer willen testen, aanschaffen of allen meer informatie willen neem dan contact op via [email protected].

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in