Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Aardverschuiving in Zwitsers skigebied zorgt voor sluiting skilift

Wintersportredacteur

Aan het begin van deze week zorgde een aardverschuiving voor onrust in skigebied Braunwald. Dit skigebied ligt in de gemeente Glarus Süd in Zwitserland. Voor de veiligheid heeft de brandweer besloten voor een evacuatie van de huizen in de buurt van de getroffen plaats. Ook is de skilift tijdelijk stilgelegd totdat de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Aardverschuiving in skigebied Braunwald

In skigebied Braunwald gebeurde er maandag plotseling een aardverschuiving. Door de aardverschuiving is er schade aan het grasland, enkele gebouwen en elektriciteitsleidingen. Ook staan er een aantal liftpalen van de Hüttenberg-Grotzenbüel lift in het getroffen gebied. Uit voorzorg is de skilift een aantal dagen buiten gebruik. Eerst moet het gebied en de veiligheid van de lift gecontroleerd worden. Vermoedelijk is de lift tot en met vanavond nog gesloten. Als alles volgens planning verloopt is de lift morgenochtend weer normaal in bedrijf. De inwoners uit twee huizen vlakbij de aardverschuiving zijn geëvacueerd.

› De Zwitserse krant Züri Today deelt beelden van de aardverschuiving in Braunwald.

Reden van de aardverschuiving?

Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aardverschuiving in Braunwald heeft veroorzaakt. Experts en geologen zijn een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen. Voor het skigebied is het belangrijk om deze reden te ontdekken om zo maatregelen te kunnen treffen, onder andere in verband met de skilift.

Over het skigebied Braunwald

Braunwald is een klein skigebied in Zwitserland met in totaal 30 kilometer aan geprepareerde pistes. Het gebied is zeer geschikt voor families, mede dankzij het autovrije karakter. In deze authentieke omgeving kun je uitgebreid skiën op 12 blauwe en 18 rode pistes. Het is een knus skigebied met in totaal 6 skiliften. In de zomer is Braunwald een paradijs voor klimmers, wandelaars en ook gezinnen.

Ook interessant: Grote brand in hotel in St. Johann in Tirol gisteravond

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in