Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote brand in hotel in St. Johann in Tirol gisteravond

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zondagavond rond 20.00 uur brak er een grote brand uit in Hotel Theresia Garni in St. Johann in Tirol. De brand is volgens de brandweer ontstaan in de keuken van het hotel op de begane grond. Via de afzuigkap hebben de vlammen zich verspreid tot de dakconstructie aan de zuidwestzijde van het gebouw. Verschillende brandweerkorpsen kwamen in actie om de brand te blussen.

Grote brand in St. Johann in Tirol

In een mum van tijd waren er gisterenavond grote rookwolken te zien boven St. Johann in Tirol. Rond 20.00 uur brak er na sluitingstijd een grote brand uit in de keuken van Hotel Theresia Garni. Het vuur verspreide zich vanuit de keuken naar het dak. De brandweer een politie kwamen in actie en zagen bij aankomst de vlammen uit de schoorsteen komen. De brandweer van St. Johann in Tirol begon direct met blussen, later zijn ook de brandweerkorpsen van Kirchdorf, Oberndorf en Going uitgerukt. Rond half 12 ’s avonds was de brand helemaal geblust. 145 brandweerlieden kwamen in actie met negen voertuigen. Daarnaast waren nog 16 reddingsmedewerkers en meerdere ambulances en hulpteams aanwezig.

››› Bekijk de beelden van de brand via de website Tiroler Tageszeitung

Ontstaan van de brand

Hoe deze brand is ontstaan? De brandweer heeft ontdekt dat de brand is ontstaan in de keuken. De kok heeft waarschijnlijk vochtig bevroren voedsel in een pan met hete olie gedaan. Dat vatte vervolgens vlam en de vlammen verspreidden zich vervolgens door de afzuigkap naar de houten dakconstructie. Vandaag wordt er verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand in St. Johann in Tirol.

Evacuatie gasten

Gisteravond waren er 33 hotelgasten aanwezig toen de brand uitbrak. Alle gasten zijn met hulp van het reddingsteam geëvacueerd en ondergebracht in hotels in de buurt. Niemand is gewond geraakt, wel heeft het gebouw aanzienlijke schade opgelopen.

Schade na brand in St. Johann in Tirol

Vanochtend is er een bericht van de hoteleigenaars van Hotel Theresia Garni online verschenen. De schade wordt op dit moment opgemaakt en er wordt een plan opgesteld voor alle gasten die een verblijf geboekt hebben in het hotel de komende dagen. De eigenaars bedanken alle betrokkenen bij het blussen van de brand, zowel de brandweerlieden als de buren in de omgeving en collega’s.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in