Nieuwsalert per mail ontvangen

Aardig wat vernieuwingen op de Schmittenhöhe deze winter

Goed nieuws voor iedereen die komende winter naar de Schmittenhöhe in Zell am See vertrekt. Tijdens de zomermaanden is er namelijk heel wat werk verzet en dat gaan we deze winter merken. Het was dan ook maar schijn dat alleen de Areitbahn werd vernieuwd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om alle vernieuwingen te proberen.

AreitXpress

Het grootste bouwproject was deze zomer het vervangen van de Areitbahn voor de nieuwe AreitXpress. Deze nieuwe 10-persoons gondel moet ervoor gaan zorgen dat de welbekende rijen een stuk moeten slinken. Dit werd dan ook hoog tijd, gezien dit al jaren een probleem vormde. Inmiddels is de bouw van de AreitXpress bijna afgerond, dat mag ook wel gezien de opening van de nieuwe lift in zicht begint te komen. Vorige maand werd de lift al uitvoerig getest.

Jagaalm

Bij piste nummer 20 is afgelopen zomer de stroomvoorziening verbeterd. Nu zul je misschien denken, wat heb ik hier nu aan. Wel dit zorgt ervoor dat er betere besneeuwing kan plaatsvinden op deze zonnige piste. Kortom, we kunnen deze winter op deze piste genieten van een betere kwaliteit van de sneeuw en dat wil natuurlijk iedereen.

 

Schmitten Funslope

De funafdaling op de Schmitten, wie kent hem niet? Vlakbij het bergstation van de Hochmaisbahn begint deze leuke afdaling en het goede nieuws is, hij wordt deze winter nog leuker. Afgelopen zomer hebben ze namelijk een tweede tunnel voor het parcours aangelegd. Hierdoor ontstaat er nog meer plezier en afwisseling tijdens de afdaling.

Haseneck

Veiligheid staat altijd voorop, dat dachten ze op de Schmitten ook. Daarom hebben ze de bocht bij de Haseneck Piste van 5 meter naar 18 meter verbreed. Om dit te kunnen realiseren was er 360 vierkante meter beton en 60 ton ijzer nodig. Wat een enorme hoeveelheid! Daardoor kunnen we 1 ding wel stellen, deze bocht op piste 20 wordt aanzienlijk veiliger dan voorheen.

Begin skiseizoen

Afgelopen weekend gingen een aantal pistes op de Schmitten al even open en ook dit weekend zal dit het geval zijn. Toch begint het skiseizoen hier officieel pas op 2 december 2017. Verder is er van 8 tot 10 december 2017 de seizoensopening en zal de AreitXpress officieel worden geopend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in