Wie eet er nu geen kaiserschmarrn tijdens de wintersport? Ik zou het in ieder geval niet weten. Dit is natuurlijk een van de meest geliefde gerechten bij wintersporters. Het gericht is niet alleen in Oostenrijk erg lekker, ook in Nederland gaat dit er prima in.
Menig Nederlander neemt ook de bekende kant en klaar zakjes mee naar Nederland. Echter smaakt dit toch lang niet zo lekker als op de berg. Gelukkig kun je met dit recept de kaiserschmarrn thuis net zo lekker maken als dat je ‘m in Oostenrijk geserveerd krijgt.
Ingrediënten
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram bloem
- 3 eieren
- 25 gram suiker
- 300 ml melk
- zout
- poedersuiker
Zo maak je het
Splits de eieren. Doe de eierdooiers in de ene kom en de eiwitten in de andere kom. Mix de eierdooiers dik en schuimig. Voeg in de tussentijd de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Wanneer dit mengsel goed gemixt is en een beetje stevig voeg je om en om de melk en bloem aan het mengsel toe. Mix dit dusdanig door totdat er een glad mengsel ontstaat.
Klop de eiwitten stijf met de mixer. Deze zijn stijf genoeg wanneer de kom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat het eruit valt. Als het schuim goed is spatel je het voorzichtig door het eierdooier beslag.
Verhit de koekenpan en doe hier voldoende boter in. Als de pan goed warm is doe je 1/4 van het beslag in de pan. De koek bak je dan vervolgens op laag vuur goudbruin. Als je de koek hebt omgedraaid kun je hem met de bakspaan in stukjes breken. Als ook de andere kant goudbruin is, is hij klaar om op een bord gelegd te worden en hem vervolgens met poedersuiker te bestrooien.
[dfp_native_ad]
Serveertip
Serveer de kaiserschmarrn met appelmoes of pruimencompote. Het is ook lekker om de koek hierin te dopen.
Guten Appetit!