Nieuwsalert per mail ontvangen

8 redenen om je snowboard te laten staan

schnaps1Er was vroeger altijd spanning tussen beide groepen, de skiërs en de snowboarders. Is deze er nog steeds? Of is deze tijd nu wel voorbij. Er blijven wel nog steeds een aantal redenen om niet te snowboarden. Hieronder staan 8 redenen op een rijtje. Neem ze vooral serieus.

Reden 8: Controle

Skiërs hebben twee ski’s onder hun voeten terwijl snowboarders maar één board hebben. Het is logisch dat je met twee ski’s meer controle hebt dan met één board. De skiër in het filmpje hieronder neemt dan wel ruime bochten, maar het bewijst wel dat je maar moeilijk kan uitwijken op een snowboard.

Reden 7: Performance bij een zeer steile helling

Dit is een voorbeeld van een snowboarder tijdens een freeride contest op een zeer steile helling. Hij verliest al bij zijn start het evenwicht en heeft de komende twintig seconde geen controle meer over zijn afdaling. Dat ziet er toch een stuk beter uit op ski’s.

Reden 6: De bindingen

Je bent gezellig met je vrienden op wintersport. De groep is gemengd en de ene helft is met ski’s en de andere helft is op het snowboard. Je komt de stoeltjeslift uit en de skiërs gaan zonder stoppen al richting de eerste piste. Maar voordat zij daadwerkelijk kunnen gaan moet er natuurlijk eerst gewacht worden op de snowboarders, die hun bindingen nog vast moeten maken.

Snowboarders Sitting

Reden 5: Al dat zitten

En bij dat vastmaken van de bindingen gaan zij vaak ook nog zitten. Deze houding van de snowboarder is internationaal bekend. Snowboarders hebben aan het einde van de dag altijd een natte kont. Gelukkig is het zitgedrag van de snowboarders met de jaren wel verbeterd. Deden snowboarders hun bindingen vroeger altijd voor de stoeltjeslift vast en wachtten de snowboarders vaak achter pistekoppen en op smalle passages, nu doen zij dit vaak op overzichtelijke stukken naast de piste.

Reden 4: De Sleepjeslift

Je kent het vast wel. Je staat in de rij voor een sleepjeslift en voor je staat een onervaren snowboarder al vol spanning te wachten totdat hij mag. Hij draait om en zegt nog dat hij niet zo goed is met sleepjesliften. En daar sta je dan, 5 minuten te wachten totdat de snowboarder voor je eindelijk in de sleepjeslift zit.

Reden 3: Schnaps

Skistokken bieden niet alleen bij de voortbeweging een voordeel ten opzichte van snowboarders, maar ze hebben ook nog een hele andere functie. Terwijl snowboarders hun halve rugzak vol met schnaps hebben, grijpen skiërs eenvoudig naar hun skistokken.

schnaps

Reden 2: Vlakke stukken

De vlakke stukken zijn vaak voor snowboarders het moeilijkst. Zwarte pistes komen zij probleemloos af maar op de vlakke stukken schakelen zij vaak de hulp in van bevriende skiërs. En als die er niet zijn dan is het vaak nog leuker om naar te kijken. Dan wordt een Pinguïn nagedaan om toch nog vaart te krijgen.

Reden 1:

En als laatste, skiën is natuurlijk wel heel erg vet. Dit filmpje bewijst dit nog maar eens.

Maar aan het einde van de dag zijn de skiërs toch een beetje jaloers op de snowboarders. Terwijl de skiërs ongemakkelijk op hun skischoenen lopen te slenteren, wandelen de snowboarders makkelijk weg. Wat zullen nog nog meer de voordelen van het snowboarden zijn? Thymen?

Bron: SkiingMag.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in