Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

6 nieuwe skiliften in skigebieden in Zweden, Noorwegen en Finland

Wintersportredacteur

Ga je komend winterseizoen skiën in een van de Scandinavische landen? Dan kun je in alle drie de wintersportlanden nieuwe liften verwachten. Er is flink geïnvesteerd en de firma Leitner heeft de afgelopen maanden in alle drie de landen gebouwd. Zes skigebieden hebben gekozen voor modernisering en dit resulteert in zes nieuwe skiliften in Zweden, Noorwegen en Finland.

Noorwegen: nieuwe skiliften Vidsynexpressen en Lodge X

In Noorwegen zijn er twee nieuwe skiliften gebouwd. In het skigebied Hafjell in Noorwegen is de skilift Vidsynexpressen vernieuwd. Dit is een gloednieuwe 6-persoons stoeltjeslift. De nieuwe lift is modern en comfortabel dankzij de comfortabele stoeltjes, stoelverwarming, weerkappen en trillingsdempers. Als de lift af is, kan deze 2600 personen per uur vervoeren. Een andere nieuwe lift in Noorwegen vind je in het skigebied Hemsedal. Hier is de Lodge X de afgelopen maanden gerenoveerd. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift brengt de wintersporters komende winter een stuk comfortabeler de berg op.

Lees ook: Wintersport in Noorwegen: 5 fijne skigebieden op een rijtje

Drie nieuwe skiliften in Zweden

In drie skigebieden in Zweden is de afgelopen maanden gebouwd: Järvsö, Idre Himmelfjäll en Åre. In Järvsö kun je vanaf komende winter in een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift stappen. De lift Västexpressen heeft straks een capaciteit van 2600 personen per uur en is een flinke verbetering voor het familievriendelijke skigebied. Dit is een van de grootste investeringen van de afgelopen 85 jaar in Järvsö. De Västexpressen geeft toegang tot een nieuw deel van het skigebied, waar ook drie nieuwe pistes te vinden zijn komende winter.

In Idre Himmelfjäll is kom je de nieuwe skilift Polaris 2 tegen. Dit is de tiende lift in het skigebied en deze heeft een capaciteit van 800 personen per uur. De derde nieuwe lift in Zweden is gebouwd in het populaire Åre. De nieuwe Sadelliften is een grote vernieuwing. Niet alleen voor wintersporters, maar ook voor zomertoeristen. Deze 6-persoons stoeltjeslift is namelijk uitgerust met een rek voor fietsen.

Lees ook: Wintersport in Zweden: 5 skigebieden op een rijtje

Finland: nieuwe skilift Masto III

In Finland is de allereerste 8-persoons stoeltjeslift gebouwd in het skigebied Ruka. De nieuwe skilift is een primeur voor het wintersportland. De Masto III heeft een capaciteit van 4000 personen per uur en is een flinke vernieuwing in het skigebied. Ruka is populair bij skiërs, maar ook bij langlaufers en zomertoeristen. De nieuwe lift wordt in het winterseizoen voor het eerst in gebruik genomen en zal ook ’s zomers gaan draaien. De Masto II is namelijk andere uitgerust met een fietsenrek, om ook mountainbikers mee omhoog te vervoeren.

Het hele Mastro-gedeelte van het skigebied is aangepakt. Zo zijn er ook vier nieuwe skipistes gebouwd en 40 nieuwe sneeuwkanonnen geïnstalleerd. Vanaf december is het skigebied inclusief alle vernieuwingen geopend.

Lees ook: Wintersport in Finland: 3 bijzondere bestemmingen op een rijtje

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in