Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

©Tirol Werbung - Oliver Soulas

5 Winterwandeltips in Tirol

Wintersportredacteur

De laatste jaren reizen er steeds meer wintersportliefhebbers af naar Tirol om hier te gaan winterwandelen. Na het skiën is dit de populairste vakantieactiviteit voor de vakantiegangers. Ontdek het besneeuwde winterlandschap van Tirol tijdens het winterwandelen en ervaar onvergetelijke winterse avonturen weg van de drukte op de skipistes. In elke regio worden er duidelijk aangegeven winterwandelpaden aangeboden, die voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden.

De wandelpaden in Tirol worden goed onderhouden en zijn duidelijk aangegeven. Bij de officiële winterwandelpaden zijn de veiligheid, de sneeuwbeleving, stopplaatsen en een goede bereikbaarheid gegarandeerd. Met korte routes van een kwartier tot wandeltochten van een paar uur, vind je in Tirol altijd een route die bij je past.

Eerste winterwandeldorp van Oostenrijk

Sinds 2018 staat het dorp Kartitsch bekend als het eerste Winterwandeldorp van Oostenrijk. Het dorp ligt in een hoog dal in de Alpen. Door de hoge ligging kunnen wandelaars zonder al te veel hoogtemeters te maken genieten van een mooi panorama-uitzicht. Er lopen winterwandelroutes vanuit het dorp door het hoogste dal in Oost-Tirol. Al deze routes voldoen aan de veiligheidseisen en worden goed bijgehouden. Langs elke route zijn er verschillende rustpunten waar je even kunt opwarmen met een warm drankje of hapje.

Plaats: Kartitsch ©TVB Osttirol/BergimBild

Wandelen in het Pillerseetal

In het Pillerseetal vind je meer dan 100 kilometer aan winterwandelroutes. Je kunt op kracht komen in een van de gasthöfen die langs de routes liggen. Gedurende de winter worden er iedere dinsdag zogenoemde ‘Winter-Genuss-Momente’ georganiseerd. Dit zijn nachtelijke fakkelwandelingen langs stookplaatsen, gezellige zitgelegenheden en eten onder de sterrenhemel.

Onder begeleiding van een gids wandelen in Kitzbüheler Alpen

Een wandeling in de winter in de Kitzbüheler Alpen is voor natuurliefhebbers echt een hoogtepunt. Je kunt er kiezen uit veel wandelingen op elk niveau. Winterwandelen in de Alpenregio is niet alleen een landschappelijk genot. Langs alle wandelwegen vind je gezellige eetgelegenheden, waar je van regionale heerlijkheden kunt genieten. Vanuit elk dorp in de Kitzbüheler Alpen worden wekelijks gratis wandelingen onder leiding van een ervaren gids georganiseerd. Op deze manier kun je het gebied optimaal ontdekken.

©Tiroler Zugspitz Arena – Ehrwald Marco Seitner

Dieren spotten bij de Achensee

Dierenliefhebbers kunnen bij de Achensee in de sporen van wilde dieren treden. Onder begeleiding van een ranger van het Naturpark Karwendl kun je het hele jaar door een wandeling maken. In de winter staan voornamelijk de wilde dieren en hun onderkomen centraal. Voorafgaand aan de wandeling ontvang je tips over hoe je het beste de dieren kunt observeren. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Plaats: Achensee ©AchenseeTourismus

Uitgebreid netwerk winterwandelroutes bij Nauders

In de zomer staat de Mutzkopf bij Nauders bekend als een wandel- en mountainbikeparadijs. Maar ook in de winter is het mogelijk om hier mooie wandelingen te maken. Elke woensdag brengt de tweepersoons stoeltjeslift de wandelaars naar een uitgebreid netwerk aan bewegwijzerde winterwandelroutes. Wanneer je hier bent, moet je zeker eens langs de bergmeren ‘Schwarzer See’ en ‘Grüner See’.

Meer informatie over winterwandelen in Tirol

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in