Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

©Tirol Werbung - Oliver Soulas

Winterwandelen steeds populairder

Wintersportredacteur

Tijdens de wintersportvakantie gaat het overgrote deel van de ruim 1 miljoen Nederlanders nog steeds ‘gewoon’ skiën of snowboarden. Toch is er de laatste jaren een verschuiving naar andere activiteiten tijdens de winter in de Alpen. Met name het winterwandelen op speciaal geprepareerde wandelpaden neemt enorm toe in populariteit.

Wandelen is, na fitness, sport nummer 2 in Nederland. Volgens een onderzoek van het NOC-NSF ‘Zo sport Nederland’ waren er in 2018 maar liefst 2,5 miljoen wandelaars in Nederland, terwijl dit vijf jaar daarvoor nog ‘maar’ 1,7 miljoen was. Door deze stijging is het tevens de snelst groeiende sport in Nederland. Maar het wandelen neemt ook toe in de Alpen. Zo merkt ook de regio Kufsteinerland in Tirol.

100 km wandelpaden

Kufsteinerland, dat net over de Duitse grens in het noordoosten van Tirol ligt, speelt handig in op de winterwandeltrend. Hier worden iedere winter 100 km aan wandelpaden geprepareerd. Probeer dat maar eens allemaal te wandelen tijdens een week wintersport! Op de ski’s lukt dat wel, maar te voet?

Vanessa Klaus, van het plaatselijke toerismebureau, geeft aan dat zij de populariteit ook duidelijk merkt. De regio speelt handig in op de populariteit van het winterwandelen en biedt speciale weekprogramma’s waar toeristen gratis aan deel kunnen nemen. Denk hierbij aan avondwandelingen met fakkels of een wandeling op sneeuwschoenen.

Wandelen in het mooiste dal van Oostenrijk

Het Kaisertal, dat in het Kufsteinerland ligt, is door de Oostenrijkers zelf verkozen tot het mooiste plekje van het land tijdens het ORF programma 9 Plätze – 9 Schätze. Eén van de mooiste wandelingen in de regio loopt dan ook door dit dal. De ruim 8 km lange wandeling duurt ongeveer 3 uur en leidt je door een prachtig ongerept besneeuwd dal. Misschien een tip voor als je eens iets anders wilt tijdens je wintersport? Het Kufsteinerland ligt direct om de hoek van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, dus is gemakkelijk bereikbaar als je hier op vakantie bent.

©Tirol Werbung – Oliver Soulas

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in