Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De 5 lekkerste gerechten uit het Zillertal

De lang verwachte wintersport is eindelijk daar. Een heerlijke dag skiën in de witte poedersneeuw en tussendoor lekker lunchen op de berg in de stralende zonneschijn. Dan pak je de kaart en zie je gerechten die allemaal even lekker klinken. Om de keuze wat makkelijker te maken (of juist moeilijker) hebben wij de 5 lekkerste gerechten uit het Zillertal geselecteerd. 

1. Tiroler Gröstl

Gedurende de skidag krijg je toch echt wel trek. De Tiroler Gröstl is dan zeker aan te bevelen. Dit goed vullende aardappelgerecht is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in een restaurant. Door de resten van die dag bij elkaar te voegen is er een maaltijd  bereidt voor het personeel. Dit was echter zo’n succes dat het nu een van de meest geliefde gerechten is op de pistes. De aardappels worden geserveerd met spek en uien met een spiegel ei er bovenop.

Heerlijk zelf thuis bereiden? Dat kan!

Oostenrijkse recepten: Tiroler Gröstl

2. Käsespätzle

Voor de echte kaasliefhebber is de käsespätzle een droom. Voordat de ski’s uit zijn loopt het water je al in de mond vanwege de geur die uit de hut komt. De magische combinatie van pasta en kaas is fantastisch. Naast dat het voortreffelijke smaakt vult het ook enorm goed, waardoor je weer genoeg energie hebt om de rest van de middag op de ski’s te staan.

Lijk het je wel wat om de Käsespätzle zelf te maken? Ga dan naar ons recept:

Oostenrijkse recepten: Käsespätzle recept

3. Gerloser Spinat- und Bergkäseknödel

De knödels zijn er in alle soorten en maten. Echter is dit wel een hele speciale deze knödel. De knödel met spinazie en kaas is dan ook een echte aanrader. De knödel is een goede afwisseling met alle zoete gerechten. Naast de lekkere smaak zijn de knödels erg voedzaam, zodat je er weer vol tegen aan kan gaan.

Al trek gekregen? zelf maken kan ook! Bekijk het recept.

4. Cordon bleu

De cordon blue kent iedereen wel. Echter gaat er niks boven de krokante Oostenrijkse schnitzel met de gesmolten kaas erin. Om de cordon blue helemaal af te maken wordt deze vaak geserveerd met gebakken aardappels en  een salade .

Zelf echte Oostenrijkse cordon bleu maken dat kan ook, bekijk hier het recept.

5. Topfenstrudel

Deze Oostenrijkse zoeternij moet je zeker geprobeerd hebben! De apfelstrudel is erg bekend en favoriet bij veel wintersporters, de topfenstrudel is minder bekend maar minstens even lekker. De topfenstrudel lijkt veel op de apfelstrudel echter zit het verschil hem in de vulling. De zachte smaak van de vulling is heerlijk. Net als bij de apfelstrudel wordt de topfenstudel geserveerd met heerlijke vanillesaus.

Heb je net zo’n trek gekregen als wij, maar duurt de wintersport nog even? Deze heerlijke gerechten zijn ook thuis te bereiden. Klik hier voor de recepten van deze voortreffelijke gerechten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in