Nieuwsalert per mail ontvangen

Deze 4 vrienden hebben al 21 jaar de eerste lift van het seizoen

We kennen allemaal dat heerlijke gevoel van verse sneeuw op de pas geprepareerde pistes. We weten dus ook allemaal dat dit de beste afdalingen zijn. Stel je eens voor dat je als eerste de eerste lift van het seizoen hebt. Perfecte pistes met verse sneeuw waar geen mens op te bekennen is. Deze 4 vrienden doen dit al 20 jaar lang bij het skigebied in Colorado. Het is een traditie voor ze geworden en je kan wel zeggen dat ze best veel over hebben voor hun doel.

De eerste lift in Colorado

Het doel van de 4 vrienden is om als eerste de eerste lift van het seizoen te pakken. Ze begonnen hiermee in 1996 en ze houden het nog steeds vol. Je moet wel veel over hebben om dit te bereiken. Nate en zijn vrienden lagen dan een jaar ook al een week voor de opening bij de lift, om er zeker van te zijn dat ze de eerste zijn. Ze zijn zeker niet de enigen die dit proberen, want ieder jaar weer staat er een lange rij voor de lift. Andere mensen hebben er alleen niet net zoveel voor over. Ze brengen dan wel een nacht door in de kou, maar geen hele week. Als je het ons vraagt vinden we dat je al veel over hebt als je 1 nacht in de kou slaapt om een lift te pakken.

Nate vertelt dat hij tot nu toe vrij heeft kunnen krijgen van zijn werk voor deze dagen. Als hij deze kans niet meer krijgt zegt hij dat hij het halen van de lift belangrijker vindt dan werk en zal daar ook zeker voor kiezen.

 

Jouw eerste afdalingen?

Kan jij ook niet wachten om de eerste afdalingen te maken? Misschien heb je geen zin om net als de mannen een week in de rij te staan? Wij geven je groot gelijk. Maar je kunt er ook vroeg bij zijn zonder nachten in de kou te liggen. Om je nog even op te warmen hebben we een paar mooi beelden.

Skigebieden tellen af tot seizoensopening

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in