Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

21-jarige skiër dood na poging om over weg te springen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In de Verenigde Staten is een 21-jarige skiër overleden bij een poging om over een bergpas te springen. De skiër had volgens de politie niet genoeg snelheid en landde niet aan de overkant, maar aan de zijkant van de weg.

Bijzondere noodoproep

Afgelopen dinsdag kwam rond 15.00 uur een telefoontje binnen via 911 over een ski-ongeluk op Highway 40. Er werd gemeld dat een 21-jarige man bewusteloos was, niet ademde en dat een omstander met reanimatie was begonnen. Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, stelden zij vast dat de man overleden was.

Skistunt verkeerd afgelopen

De politie schrijft dat uit het voorlopige onderzoek is gekomen dat een skistunt verkeerd afgelopen is. De man zou ter hoogte van kilometerpaal 241,5, net ten westen van de top van de Berthoud Pass, de weg over willen springen en redde dat niet. Dat zou een sprong van zo’n 12 meter zijn. Door een gebrek aan snelheid werd de overkant niet gehaald. Ondanks het dragen van een helm en andere beschermde kleding overleed hij ter plekke. Volgens de onderstaande video gaat het om skiër Dallas LeBeau uit Gilpin Country.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in