Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

20 tips om het wintersportgevoel in huis te halen

Wintersportredacteur

Het is eind oktober en het is helemaal niet gek als je zin hebt om in de auto te stappen en naar skigebied te rijden. De herfst is – met z’n heerlijke zonnetje en eerste verse laagje sneeuw – misschien wel het mooiste seizoen om in te skiën. Helaas zit het er dit jaar nog niet helemaal mee qua sneeuw, maar dromen over wintersport kan nog steeds. En voor de mensen die de wintersport missen, hebben we hierbij tips om het echte wintersportgevoel in huis te halen.

Niet iedereen zal zich in elke tip kunnen vinden, omdat iedereen op een andere manier van z’n wintersport geniet. Toch zal er vast een tip voor je tussen zitten die je zeker linkt aan de jaarlijkse wintersportvakantie.

1. Trek de hele week dezelfde broek en jas aan

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen heeft twee wintersport outfits mee op wintersport. En dat is ook heel begrijpelijk als je de prijzen ziet. Meestal lopen we daarom gewoon de hele week in dezelfde outfit.

2. Sokken draag je minimaal drie dagen voor ze de was in gaan

Met persoonlijke hygiëne neemt niet iedereen het even nauw op wintersport. En net zoals met het skipak is dat te verklaren, want ook skisokken en thermoshirtjes zijn flink aan de prijs.

3. Niks aan je haar doen, helmhaar is erger

Op wintersport iets aan je haar doen is zonde van de tijd. Helm erop en al je werk is voor niets. Ga je in Nederland naar buiten? Ook dan kun je gewoon een muts op zetten.

4. Trek je minst comfortabele schoenen minimaal van 09.00 uur tot 16.00 uur aan

Iedereen die zegt dat z’n skischoenen als pantoffeltjes zitten liegt een beetje. Ze kunnen best oké zitten, maar je bent altijd blij als ze uit zijn.

5. Om 10.00 uur chocolademelk met rum of Jägertee

10 uur koffietijd? Niet voor de echte wintersporter. Die drinkt chocolademelk. Met een scheutje rum natuurlijk. Of is dat heel gek voor een koffiepauze op kantoor?

6. Tijdens de lunch een Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn, Raclette of een ander mega vullend gerecht eten

Na een inspannende ochtend op de latten is er genoeg plaats voor een flinke lunch. Hoe stevig is jouw trek in Nederland? Klap je die schnitzel zo naar binnen tijdens de lunch? TIP: Lees hier onze wintersport recepten.

7. Gewoon buiten lunchen ook al is het koud

Is de temperatuur net boven het vriespunt? Geen probleem! Gewoon in de tuin lunchen! Jas aan, muts op. Wel snel zijn met je frietjes, die zijn zo koud!

8. Van een kinderspel een drankspel maken

Op de een of andere manier weten wintersporters van elk kinderspel een drankspel te maken. Want wie kent de drankvarianten van ‘Krokodil met Kiespijn’ en ‘Stef Stuntpiloot’ niet?

9. Elke dag een Schnapps

Of je vrienden hem nou voor je bestellen of niet, je hem krijgt in het hotel na het avondeten of van die vriendelijk barman, je ontkomt er niet aan op de wintersport. En die smaak went nooit! Proost!

10. Jägermeister in je jaszak

Op kantoor word je – al dan niet terecht – heel raar aangekeken als je in de lift een flesje Jägermeister uit je jaszak haalt, maar in de gondel op wintersport is het de normaalste zaak van de wereld.

11. Minimaal 10 bier voor het avondeten

Het tempo in de après-ski ligt altijd ontzettend hoog. Nog voordat je halverwege bent, is de volgende ronde alweer besteld. En dat zorgt ervoor dat je zakken snel gevuld zijn.

12. Omkleden voor het avondeten in nette kleding

Avondeten in het hotel? Dikke kans dat je dat niet in je skipak mag. Oftewel: of je even nette kleding aan wil trekken voor het avondeten. Hup, verruil dat joggingpak voor een overhemd!

14. Minimaal 3-gangen tijdens het avondeten

Eventjes in 10 minuten eten op de bank? Dat is op wintersport niet de bedoeling. Niet dat je na de après-ski nog zin hebt om 3 uur te tafelen, maar je hebt toch voor dat 7-gangen diner betaald.

15. Even helemaal niet aan werk of school denken

Vaak vergeet je in de bergen even dat je nog een leven in Nederland hebt. Je bent zo druk met genieten dat je even niet aan werk of school denkt. Probeer dat thuis maar eens! Wel in het weekend natuurlijk.

16. Kachel flink opstoken op je slaapkamer

In elk wintersporthotel is het altijd minimaal 25 graden op je hotelkamer. Gelukkig is dit makkelijk na te bootsen in je eigen slaapkamer. Hoewel het natuurlijk niet helemaal verantwoordelijk is met de hoge energieprijzen van nu. Misschien kun je beter de verwarming helemaal uitzetten en met een koude neus op de bank zitten, net als in de skilift!

17. Na het sporten gaan slapen zonder te douchen

Als er iets is wat ik niet fijn vind is het ongedoucht naar bed gaan. Zeker als ik heb gesport. Maar op de een of andere manier gebeurt het toch regelmatig op wintersport…

18. ’s Avonds om 21.00 uur naar bed

In Nederland ga je vast niet voor 23.00 uur naar bed, maar in de Alpen kun je het klokje wel rond slapen. Of dat nou door de inspanning of alcohol komt, veel later maak je het vaak niet.

19. Buren een week op je huisdier laten passen

Zo’n huisdier geeft natuurlijk veel liefde, maar op wintersport is het ook wel even lekker om er niet elke keer aan hoeven te denken. Heeft de hond wel water, heb je de kat wel eten gegeven? Natuurlijk mis je de schatjes, maar als ze bij de buren zitten mogen ze vast wel even op bezoek. Wel de lusten, niet de lasten.

20. Speciaal voor de winterkampeerders: ga kamperen in de tuin of op de parkeerplaats.

Douchen, wassen, etc kun je dan natuurlijk gewoon in je eigen huis, want met de faciliteiten op de wintercampings is over het algemeen natuurlijk helemaal niets mis.

En, welke tip ga jij uitproberen om de wintersport in huis te halen? Ik maak deze week in ieder geval Kaiserschmarrn! Verder droom ik vast over de wintersport aankomende winter!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in