Nieuwsalert per mail ontvangen

Andre Schönherr

10 redenen waarom je dit voorjaar in het Stubaital moet gaan skiën

Het Stubaital leent zich uitstekend voor een wintersport in het voorjaar. Door de Stubaier Gletscher hoef je je over de sneeuw geen enkele zorgen te maken. Daarnaast biedt het voorjaar tal van andere mogelijkheden! Na het lezen van dit artikel ben jij overtuigd van een voorjaarswintersport in het Stubaital.

1. Sneeuwzekere pistes

Wanneer je in het voorjaar op wintersport gaat, wil je wel zeker weten dat de pistes er nog een beetje knap bij liggen. Door de aanwezigheid van de Stubaier Gletscher hoef je niet bang te zijn voor slush. Skigebied Schlick 2000 is geopend tot 22 april 2019 en de Elfer tot eind maart.

2. Laagje minder aan

Vroeg in de winter kan het behoorlijk guur zijn op de Stubaier Gletscher. De temperaturen liggen dan ver onder het vriespunt en sneeuwbuien zijn aan de orde van de dag. Hoe anders is dit tijdens het voorjaar, dan kun je prima de piste op met een laagje minder.

3. Fijne berghutten

En als de zon veelvuldig schijnt, is het maar wat prettig vertoeven op de terrassen van de berghutten. Proef van de lokale specialiteiten, proost op het voorjaar en geniet van de gezellige sfeer. Bovendien is het in maart weer tijd voor de ‘Hüttenparty’s’ in skigebied Schlick 2000.

© Andre Schönherr

4. Leuke events

Het voorjaar in het Stubaital gaat niet voorbij zonder het organiseren van leuke events. Op 17 maart 2019 is de Ö3 Pistenbully Tour op de Kreuzjoch in Schlick 2000 en van 7 april tot 12 mei 2019 vinden de Spring Sessions plaats in de Stubai Zoo. Een ander leuke event is Winter Open Air in Neustift (14 maart) .

 5. Andere activiteiten

Het voorjaar biedt ook mogelijkheden voor het beoefenen van andere activiteiten. Ga lekker zwemmen in de Stubay, maak een ritje in de Stubaitaltram of laat je paraglide-droom in vervulling gaan. Het Stubaital heeft veel meer te bieden dan alleen skiplezier.

6. Rustige sfeer

Een ander voordeel van een wintersport in het voorjaar is de rust. Geen overvolle pistes, wachttijden bij de Eisgratbahn of andere stressvolle situaties. Je hebt alle ruimte om je bochten te draaien en tijdens de lunch is er altijd een tafeltje vrij bij één van de berghutten.

© Andre Schönherr

7. Familievriendelijke bestemming

De kinderen willen (met Pasen) ook best nog een keer naar de sneeuw. Ook wanneer de kinderen mee op wintersport gaan is het Stubaital een uitstekende bestemming. Nieuw dit seizoen de BIG Family Slopestyle. Bij Gamsgarten is een slopestyle piste aangelegd voor kinderen en beginners.

8. Geweldig uitzicht

Wat je zeker niet mag missen is het uitzichtplatform ‘Top of Tyrol’. Op het hoogste punt van de Stubaier Gletscher bevindt zich een platform dat bestaat uit 20 ton staal. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op 109 ‘drieduizenders’.

© eye 5//Christoph Schöch

9. Je hebt het verdiend!

De belangrijkste reden om dit voorjaar naar het Stubaital te gaan, is omdat je het hebt verdiend! Gun jezelf nog een paar dagen op de ski’s, want anders is het veel te lang wachten tot volgende winter.

10. Voordelige aanbiedingen

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Al vanaf € 255,- boek je een 4-daagse voorjaarswintersport inclusief skipas.

Profiteer nu van de ‘Sonnenskilauf 4=3’ aanbieding

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in