Nieuwsalert per mail ontvangen

10 dingen die je moet meenemen in de auto richting wintersport

Wintersportredacteur

Veruit de meeste wintersporters gaan met de auto op wintersport. Je kunt meenemen wat je wilt en je bent niet gebonden aan een bepaald gewicht voor je bagage. Ook ben je vrij om te stoppen en te doen wat je wilt. Dit is allemaal heel fijn maar, ook als je met de auto op vakantie gaat moet je aan een aantal dingen denken. 

Wat je zeker nodig hebt als je met de auto op wintersport gaat? We hebben een mooi lijstje voor je gemaakt.

1. Sneeuwkettingen

Je zult ze misschien niet altijd nodig hebben maar je moet ze zeker altijd bij je hebben. Als de weg te glad is en je komt met je winterbanden de berg niet op dan is je enige oplossing toch echt de sneeuwkettingen om doen.

2. Gevarendriehoek

Natuurlijk moet je deze altijd in je auto hebben, maar met het slechte zicht op de bergwegen zeker. Je staat ergens met pech langs de weg en je zet de driehoek goed in het zicht zodat voorbijgangers je kunnen zien. Alles voor de veiligheid. Zet de driehoek ver van tevoren neer, niet vlak voor de auto.

3. Veiligheidshesje

Dit is hetzelfde principe als de gevarendriehoek. Als je langs de weg staat om wat voor reden dan ook, zorg dat je goed zichtbaar bent voor alle voorbijgangers.

4. Deken

Niet alleen voor als je pech hebt, maar ook voor in de file. Op weg naar wintersport kan het glad zijn en het komt soms voor dat wegen voor aardig wat uren worden afgezet. Een deken is dan heel fijn, zeker als je nog maar weinig benzine hebt.

5. Schep

Wanneer je na een week wintersport weer weg wilt rijden en er is veel sneeuw gevallen, is zo’n schep toch wel handig. Ook als je een dikke laag sneeuw ingereden bent en je komt niet meer weg, dan moet je toch je auto uit kunnen graven.

6. Goede ruitenwisservloeistof

Als je richting de kou gaat zorg er dan voor dat je ruitenwisservloeistof antivries mee hebt. Deze vloeistof kan je blijven gebruiken tot temperaturen ver onder nul. Hierdoor kan je altijd je ruit schoon sproeien en dat is natuurlijk van groot belang. En nee, die antivries tot -5˚C werkt niet. Neem er eentje die tot minimaal -20˚C goed is. Zorg er ook voor dat al je ‘niet antivries vloeistof’ uit je leidingen is als je de kou in gaat.

7. Anti-ijsdeken

Waarom zou je krabben als het ook veel makkelijk kan? Je legt het deken over je voorruit en je hoeft vervolgens niet meer te krabben. Op zich wel fijn als je auto een week stilstaat tijdens de wintersport.

 

8. Slotontdooier

Je hebt een week geskied en de auto heeft een week op de parkeerplek gestaan. Wil je wegrijden, is het slot van je auto bevroren. Gooi er een beetje slotontdooier over heen en je probleem is zo opgelost.

9. Startkabels

Door de lange rit naar de bergen en de stijle weggetje omhoog krijgt de accu veel te verduren. Neem daarom altijd de kabels mee om de accu weer op gang te krijgen of om in ieder geval bij een garage te komen.

10. EHBO set

Natuurlijk moet je die altijd in je auto hebben, maar op wintersport kan hij ook nog wel eens van pas komen bij kleine wintersportongelukjes. Je kunt je namelijk zo aan je ski’s snijden en dan is het wel fijn om even die pleister bij de hand te hebben.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in