Nieuwsalert per mail ontvangen

© Switzerland Tourism/Christian Perret

Zwitserland geeft 12.770 skipassen voor kinderen weg

Wintersportredacteur

Op wintersport met de kids? Dan heeft Zwitserland wellicht iets moois voor je. De komende weken kun je namelijk meedoen aan een winactie, waarbij uiteindelijk 12.770 skipassen voor kinderen van tot 12 jaar worden weggegeven. Dat zijn er aardig wat! Hoe je wint? Lees snel verder.

Kids4Free

Onder de naam ‘Kids4Free’ verloot Zwitserland Toerisme de komende tijd dit grote aantal skipassen. In 45 skigebieden wordt kans gemaakt op een gratis kinderskipas voor zes dagen. Deelnemen kan gratis tot en met 2 december 2018. De skipassen kunnen het hele wintersportseizoen 2018-2019 gebruikt worden.

“Met de campagne “Kids4Free” willen we meer jonge gezinnen aansporen om op wintersport te gaan”, zegt Yves Luetolf, directeur Zwitserland Toerisme Benelux. Om de nieuwe generatie aan het wintersporten te krijgen is het van belang dat ouders de wintersportliefde overbrengen op hun kinderen. “Om hen te stimuleren de kinderen mee te nemen naar de Zwitserse sneeuw, verloten we de zesdaagse skipassen onder ouders van kinderen tot twaalf jaar. We willen zowel nieuwe gasten aantrekken als mensen die al eerder eens in Zwitserland hebben geskied. Daarnaast kunnen onze trouwe wintergasten uiteraard ook deelnemen aan de Kids4Free-campagne.”

Deelnemende skigebieden

Aan de Kids4Free-campagne doen 45 Zwitserse skigebieden mee, verdeeld over het hele land. Denk aan de grote en bekende skigebieden als Zermatt, Adelboden-Lenk, Jungfrau Region, Davos Klosters, maar ook aan de kleinere skigebieden als Bellwald en Scuol. Ieder skigebied geeft een bepaald aantal skipassen weg, afhankelijk van de economische grootte van het gebied.  In totaal worden er 12.770 skipassen verloot. Slechts de helft van de skipassen wordt op de website getoond. De reden hiervoor is dat Zwitserland Toerisme en de Zwitserse liftmaatschappijen hun trouwe vaste gasten belonen met de helft van de skipassen en met de andere helft nieuwe gasten willen winnen. De indeling is gebaseerd op de vraag in de eerste stap van de aanmelding.

Deelnemen

Wil je kans maken op de gratis skipassen voor kinderen, dan meld je jezelf in drie stappen aan.

  1. Beantwoord een meerkeuzevraag over je wintersportervaring in Zwitserland
  2. Kies het gewenste skigebied (deze keuze is meteen definitief)
  3. Vul het formulier in en klik op ‘deelnemen’

In het hoofdkantoor van Zwitserland Toerisme in Zürich vindt op 4 december 2018 de verloting van de gratis kinderskipassen plaats. De winnaars krijgen tot 7 december 2018 bericht per e-mail. Dat past dus prima bij Sinterklaas! Per gezin kan één skipas gewonnen worden.

DEELNEMEN

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in