Nieuwsalert per mail ontvangen

Zuid-Tirol: 7000 kilo worst en spek in beslag genomen

De carabinieri van de afdeling landbouw- en voedselbescherming uit Parma hebben in samenwerking met hun collega’s uit Meran, Schlanders en Neumarkt bijna 7000 kilo vlees in beslag genomen. Drie bedrijven in Zuid-Tirol konden de herkomst van het vlees, met een waarde van € 60.000, niet aantonen.

Herkomst vlees niet duidelijk

Daar denk je niet bij na wanneer je weer een Speckplatte of Jausenplatte bestelt op de piste in Zuid-Tirol. De carabinieri ziet er op toe dat het lokale vlees dat in Zuid-Tirol wordt verkocht, ook daadwerkelijk uit de regio afkomstig is. Drie bedrijven konden dit niet garanderen, met inbeslagname tot gevolg. 3788 verpakkingen Südtiroler Speck Altoadige Igp, 172 kilo worst en 6220 kilo overig vlees wordt nu helaas vernietigd. De betrokken bedrijven hebben boetes tot € 7000,- gekregen.

Nationale Week Zonder Vlees

Zou het net als bij ons in Zuid-Tirol momenteel ook de Nationale Week Zonder Vlees zijn? Gelukkig vallen er nog genoeg andere lekkere dingen te eten in het noorden van Italië. Uit Zuid-Tirol komen heerlijke kazen, waarvan de Graukäse de populairste is. Andere dingen die je tijdens je wintersport in Zuid-Tirol echt moet proeven zijn Knödel, Schlutzkrapfen, Kasnockn en wijnsoep.

Zuid-Tirol controleert niet alleen op vlees…

Drugscontroles op de piste in Zuid-Tirol

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in